Jeroen Wollaars en Ferry Weertman op De Perstribune

Op zaterdag 1 en zondag 2 september zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend spreken Peter de Bie en Mieke van der Weij onder anderen met muziekjournalist Robert Haagsma, die zijn licht laat schijnen op de nieuwe plaat van Paul McCartney. In De Perstribune op zondag schuiven journalist Jeroen Wollaars en langeafstandzwemmer Ferry Weertman aan.

Nieuwsweekend – Zaterdag 1 september van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
In nieuwsweekend schuift politiek commentator Kees Boonman weer aan voor zijn even scherpe als opvallende analyses van de politiek op het Haagse Binnenhof en in Europa. Ook Annegreet van Bergen is te gast. Zij vertelt in haar nieuwe boek Het Goede Leven over de naoorlogse groei van Nederland, die ons land bijna onherkenbaar veranderde.

Paul McCartney heeft een nieuwe plaat. Kan de 76-jarige ex-Beatle ons nog een keertje betoveren? Muziekjournalist Robert Haagsma komt vertellen of dat deze keer gelukt is.

De Perstribune – Zondag 2 september van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Jeroen Wollaars
wordt per september de nieuwe presentator van Nieuwsuur. Hij is daarmee de opvolger van Twan Huys. De afgelopen jaren was Wollaars correspondent voor de NOS in Berlijn. En in de jaren daarvoor was hij onder meer verslaggever.

Ferry Weertman is een van de beste langeafstandszwemmers ter wereld. Op de Spelen van Rio won hij goud en onlangs was hij ook de snelste op het EK in Schotland. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Maarten van der Weijden, die in 2008 voor historisch zwemgoud zorgde op de Spelen van Peking.

Verder aandacht voor ‘podcasting’, want komende week zijn er maar liefst twee prijzenfeestjes georganiseerd rond dit medium: De Online Radio Awards en de BNR Dutch Podcast Awards.

Mediadeskundige Ron Vergouwen vraagt de bekende gezichten van de publieke omroep naar hun verwachtingen van het komende tv-seizoen.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*