‘Jensen maakte van rechtse televisie de kwalijkste karikatuur’

Columniste Nausicaa Marbe meldt vandaag in De Telegraaf dat ‘rechtse tv’ door haar matige kwaliteit niet van de grond komt 

Marbe: ‘Het verdwenen Jensen was een orgie van platvloersheid. Als een programma alle negatieve clichés over rechtse televisie uitventte, dan Jensen. Journalistiek zwak, afgestompt, ordinair, onkritisch, een bevestiging van rechts slachtofferschap, een klaagspektakel van eeuwig verongelijkten. Jensen maakte van rechtse televisie de kwalijkste karikatuur mogelijk. Het gaf de kijkers het gevoel dat rechts publiek klapvee is dat zich gewillig laat manipuleren.’

Ook bij tv-programma’s van WNL noemt zij oppervlakkig en angstig voor intellect. ‘De WNL zondagochtend is een pr-show voor VVD-oldtimers en voorspelbare BN’ers.’, aldus Marbe.

Rechtse televisie van Powned en WNL gaat volgens haar niet ten onder omdat er geen publiek voor zou zijn. Het mislukt, wat kijkcijfers of wat de herkenbare inhoud betreft, juist door publieksonderschatting.

Marbe: ‘Zwelgen in rechtse thema’s biedt maar kortstondig voldoening. Bevestiging van het eigen rechtse gelijk, werpt niet lang vruchten af. Een omroep moet meer willen.,

Bron: De Telegraaf

16 Comments

 1. Ik heb met heer Jensen “mogen” werken. Hij liep stage bij de P.O. radio. Kwam nooit op tijd en deed niks.
  Een erg lui heerschap en hij is ook “verwijderd” bij de radio.

 2. Stelletje bange schijters.
  Word hoog tijd dat er eens iemand tegen dat geleuter in gaat…

  Wel spannend in eens het dat je linkse plekje misschien toch op de tocht komt te staan.
  Op de Nederlandse tv zitten voornamelijk losers en homo’s ben die Nederlandse zooi al langer spuugzat.
  Jullie willen liever kijken naar inhoudelijke geestdodende programma’s zoals oh oh gerso en temptation island…
  Ik schaam mij voor dat misselijkmakende lage linkse Niveau in Nederland.

  Stelletje kontkruipers.

 3. Spreekbuis is dat misschien een online blad van en voor de gesubsidieerde omroepen van de linkse kerk, die het zonder subsidie van die zelfde niet redden

 4. Misschien wordt het tijd dat Spreekbuis “net als toen”, alleen beschikbaar en toegankelijk is voor Omroep mensen……….
  Zijn we ook van de vervuiling af van de mensen die de hele dag maar overal reageren.

 5. Juul schreef op 27 april 2019 om 13:53 uur: ‘Misschien wordt het tijd dat Spreekbuis “net als toen”, alleen beschikbaar en toegankelijk is voor Omroep mensen……….
  Zijn we ook van de vervuiling af van de mensen die de hele dag maar overal reageren.’

  Mensen ‘van buitenaf’ hebben vaak een frissere en nuchtere kijk op (media)zaken dan mensen die al jarenlang vastgeroest zitten in hun vakgebied.

  Groetjes Dennis 🙂

   • Dank je wel! Het heeft een soort remmende werking om gewoon onder je eigen naam te reageren. Je denkt even na voordat je op enter drukt 😉 Ik zit bv. ook op http://www.radioforum.nl en daar stikt het van de Jessica’s, Johannekes, Basjes23, Oortjes en Koekoek_DAB+. Die personen zijn te schijterig om onder hun eigen naam te reageren 🙂

    P.s: Ik moest wel even via dokter google de betekenis van het woord ‘allitereert’ opzoeken 🙂

 6. Juul: Dan wordt het een insidersclub. Ik heb maar beperkte ervaring in de lokale omroep en journalistiek, maar ik ben altijd wel erg belangstellend geweest in de media, met name radio. Als je voorstel aangenomen zou worden, dan ben ik mijn “spreekbuis” ook kwijt. Daarnaast wek je dan de indruk, dat in omroepkringen inderdaad onwelgevallige meningen worden geweerd of gecensureerd. Misschien is het wel een idee om actiever te modereren. Selectie zou dan plaats moeten vinden op basis van feitelijke (on)juistheid, opzettelijke misleiding, nodeloos kwetsen, onzindelijk redeneren en discriminatie. Helaas zit er altijd een subjectief element in het beoordelen van bijdragen op deze punten. Ik vind echter dat dwarse opvattingen juist wel thuishoren op dit forum.

 7. Dag Paul,

  Ik kan me grotendeels vinden in je schrijven. Ik wordt alleen zo verdrietig als er maar steeds weer mensen schrijven dat de PO een “links bolwerk” is. Het is gewoon niet waar.Onder zoek van de universiteit Tilburg jaren terug heeft dat uitgewezen. Ik heb er 35 jaar gewerkt, notabene bij de “rechtse TROS” en niemand maar dan ook niemand heeft mij gezegd dat ik in mijn programma’s “links moest bevoordelen”. Wij op de werkvloer waren daar helemaal niet mee bezig!
  Wij wilden gewoon mooie programma’s maken, meer niet.
  En altijd maar weer dat gedoe en wijzen naar de PO. Veelal kwam dat uit de hoek van bijv. de VVD.Tegenwoordig ook de PVV met meneer Bosma, die bij RNW werkte en notabene in werktijd Colorfull radio oprichtte.En daarna laten we maar zeggen “weg ging”. Maar als we een VVD politicus nodig hadden dan wensten die zelfde mensen wel altijd met een taxi opgehaald worden !!!! En lekker bij voorbeeld Nieuwsuur zitten en de volgende dag lelijk doen over de PO.
  En dan maar zeuren over te veel geld uitgeven. In mijn geheugen staat nog heel prominent dat een VVD minister met de dienstauto kwam voorrijden en desondanks toch reiskosten wilde hebben naar zijn huisadres !!!
  Voor de rest zag je politici weinig op de werkvloer, dus praten met de programma makers. De enige die ooit een dag op de werkvloer was dat was Jan Marijnissen.
  Die heeft een hele dag “mee gelopen” met ons.
  Vorig jaar heb ik nog een hele maildiscussie gehad met D66-er Verhoeven, “deed media zaken”, of ie wel eens op de werkvloer was geweest?. Antwoord;”eh…..eh, ja”.
  En wat te denken van de VVD politicus Mattijs Huizing die in 2013 doodleuk verklaarde in een interview dat hij “de Omroep erbij deed”………..
  Nou van dat soort mensen hadden wij op de werkvloer erg veel last, vaak riepen ze maar wat want “we doen de omroep erbij”.
  En elke 4 jaar werden we bij weer een nieuw kabinet geconfronteerd met de gekste uitsprakaen en regels. ( ik weet het want heb ruim 10 jaar in de OR vertoefd).
  En dan wordt het me soms wel eens te veel als ik ook hier, ik ben met pensioen, weer geconfronteerd wordt met mensen met meningen die ze dan lekker zittend achter hun telefoon-iPad dumpen hier. “Zouden ze niks anders te doen hebben?” denk ik dan. Maar ja zo gaat dat tegenwoordig, eerst schrijven en daarna denken wat heb ik nu eigenlijk geschreven?
  En maar zeuren over belasting geld, ook die nieuwe VVD dame weer. Ik heb er gehoord op Radio 1 en op de meeste simpele vragen over de PO zat ze maar;”eh, eh ,ja daar vraagt u mij wat…’
  Kijk en van dat soort mensen ben je als programmaker afhankelijk.
  En dat het belasting geld is, ligt aan de PVDA, ( staats vd Ploeg) die heeft het destijds overgeheveld van Kijk en luistergeld naar de directe belastingen.

  Zo da’s d’r uit……….
  Mooi weekend allemaal.

 8. Ik meen te herinneren dat je ook als technicus bij Radio Veronica (het schip nog) hebt gewerkt. Ik ben zelf 64 en eigenlijk een beetje “mislukt” als UD criminologie. Ik ben op mijn 40e eervol ontslagen wegens gezondheidsredenen en in de WAO geparkeerd. Een grote frustratie natuurlijk, want ik ben destijds “cum laude” (8,7) afgestudeerd in de sociale psychologie/ontwikkelingspsychologie/criminologie. De arbeidsomstandigheden aan de universiteit waren erg vijandig en ontmoedigend en ik stelde me nogal onafhankelijk, kritisch, openhartig en kwetsbaar op. Ik noemde de “het bolwerk der vrijheid” weleens een “academische adderkuil”. Na die tijd heb ik twee jaar als programmamaker gewerkt bij de toenmalige lokale Omroep Holland Centraal (Leiden) en daarna zes jaar als columnist & correspondent bij het Leids Nieuwsblad (destijds een serieus bedoeld Huis-aan-huisblad). Ik deed ook nog twee jaar CD-recensies voor het blad Klassieke Zaken. Toen was het over. Ik heb jaren meegedaan aan NCRV’s Stand.nl, maar ben ermee gekapt vanwege het rioolniveau van vele reacties. Mijn belangstelling voor de media (met name radio) is echter altijd gebleven. Een tijdje geleden ontdekte ik Spreekbuis. Ik voel nog steeds wel de behoefte om mij af en toe een beetje maatschappelijk te manifesteren en ik vind Spreekbuis daarvoor een geschikt kanaal. Helaas weet je van te voren, dat sommige deelnemers het (mis)/(ge)bruiken als afvoerleiding voor hun geestelijke uitscheidingsproducten. Het is niet anders …

 9. OK Paul leuk om je “geschiedenis” te lezen. Ja, het is goed om je niet te bedienen van “fake” namen. “Je kwetsbaar opstellen in het leven is een groot goed” heb ik geleerd. Staan voor wat je vindt.
  En inderdaad, met mijn achternaam waarvan er maar 1 is in Nederland ben je snel te “traceren” Ik doe daar heel open over en trots op m’n Veronica jaren.
  (www.norderney.nl )
  Maar ook aan m’n TROS jaren bewaar ik mooie herinneringen. Zoals Joop Landre bij m’n indienstreding op 1 september 1974 zei;”Je komt ook van zee, net als wij, da’s goed volk”.
  Inmiddels al jaren met pensioen maar nog steeds erg betrokken. Maar dat komt wellicht dat ik als geboren en getogen Hilversummer dichtbij zat.
  Groet,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*