Jelle Boonstra Benno Roozen brengen ‘Het complete tunesboek’ uit

Op 14 september 2022 brachten Jelle Boonstra Benno Roozen ‘Het complete tunesboek’ uit. De definitieve versie van hét naslagwerk over radio- en tv-tunes. 6000 tunes, 650 pagina’s, 500 foto’s. Het boek wordt tweemaal zo zo dik als deel 1 uit 2007 en bevat veel themapagina’s.

Wat was de tune van de Top 40? Welke muziek werd gebruikt voor NOS Langs de Lijn? Hoe kwam De Avondspits aan zulke bijzondere tunes? Waar komt de muziek vandaan van Twee voor twaalf? Hoe vond André van Duin de tune van de Dik Voormekaar show? En waarom kwam de allereerste radiotune van de hele wereld uitgerekend uit Nederland? De antwoorden op al deze vragen lees je in Het complete tunesboek.

‘Een échte encyclopedie. Ongelofelijk.’ – Matthijs van Nieuwkerk

Een monnikenwerk dat niet genoeg geprezen kan worden.’ – OOR

‘Wat een mooie aanleiding om pootje te baden in het vergeten omroepverleden.’ – Trouw

‘Radiotunes. Het is de soundtrack van vreselijk veel onvergetelijke radio-uren. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Gelukkig heb ik dat aan anderen overgelaten!’ Gerard Ekdom

Wie denkt alles al te weten van muziek, wordt in deze achtbaan-tocht langs de platen direct verrast. De platen die bijzonder genoeg werden geacht voor een jingle of een tune op de radio variëren van Abba tot Zappa, van house tot hoempa, van hot jazz tot een koor van blaffende honden. Vijftien jaar na de eerste editie nu meer dan dubbeldik. Aangevuld, gecorrigeerd, nóg verder uitgespit en met verse verhalen. Met meer dan 6000 titels meteen een ware encyclopedie over zeezenders, de publieke omroepen en hun commerciële concurrenten. Voor Benno Roozen en Jelle Boonstra, beide journalist van professie, is dit een persoonlijke ode aan al die mensen die radio en televisie zo leuk maakten. Met een voorwoord van dj Gerard Ekdom en meer dan 500 foto’s het ultieme nazoekboek voor elke RTV-fan en tunesfanaat.

Het boek is verkrijgbaar bij alle grote boekhandels.

3 Comments

  1. Ben wel benieuwd of de herkomst en het “waarom deze tune” ook belicht is.
    Het is wel ’n boek waar héél veel mensen nieuwsgierig naar zullen zijn ! ( denk ik )
    Ik ga het zeker kopen !

  2. Ik heb het 4 maanden geleden al gekocht.
    Het werd vorige week als pakket bezorgd.
    Het boek is namelijk te dik om door de brievenbus te kunnen….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*