Jasper Mulder: ‘ANP toonde zich een waardig PR-bureau voor de boodschap van Talpa’

Toen Talpa het ANP overnam benadrukte het geen invloed te hebben op de journalistieke keuzes van het persbureau: ‘Het ANP is volledig onafhankelijk. Dat is zo en blijft zo’, meldde een woordvoerder van Talpa Network. Adformatie-journalist Jasper Mulder maakt zich echter toch zorgen over de onafhankelijkheid van ANP.

Op Linkedin meldt Mulder: ‘Gisteren leek het daar ook even op, toen ANP naar aanleiding van Parool-berichtgeving een nieuwsbericht in zijn feed plaatste over het stopzetten van het opzetten van een nieuwsdienst van Talpa, hoewel er over de kop valt te twisten. Maar Talpa maakte een draai en stuurde een persbericht de wereld in dat het zijn plannen voor een nieuwsdienst helemaal niet had opgegeven. Het ANP toonde zich een waardig PR-bureau voor de boodschap van Talpa, en verving het eerste bericht door: ‘Talpa versterkt Hart van Nederland’ Dat was het nieuws natuurlijk helemaal niet, maar dat ‘versterken’ is een fijn frame. Voor Talpa.”

In de nieuwsupdate komt het ANP ook niet terug op het eerste bericht, maar beperkt zich tot zinnen als: “Het dagelijkse programma van SBS6 wordt een crossmediaal nieuwsmerk om het beter te laten aansluiten op de nieuwsbehoefte van de consument.”

1 Comment

  1. Kennelijk maakt Jasper Mulder zich al anderhalf jaar zorgen om de onafhankelijkheid van het ANP en meent hij nu een onderbouwinkje te hebben gevonden voor die angst.
    Ik heb lang gewerkt voor mediabedrijven en mijn ervaring is dat je met een simpel telefoontje naar de nieuwsdienst van het ANP in Rijswijk of Den Haag altijd al kon wijzen op een onjuist of achterhaald bericht. Dat werd dan razendsnel aangepast. Feiten zijn nu eenmaal feiten.
    ‘Het ANP is volledig onafhankelijk. Dat is zo en blijft zo’, meldde een woordvoerder van Talpa Network’, schrijft Mulder over de overname in maart 2018. Die woordvoerder had hoogst waarschijnlijk gelijk.
    Wie is hier nu aan het framen?

1 Trackback / Pingback

  1. 'ANP toonde zich een waardig PR-bureau voor de boodschap van Talpa'. - TPOok

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*