FNV, NVJ en CNV: Omroepmedewerkers voeren 10 september actie voor een gezonde publieke omroep

Omroepmedewerkers die voor en achter de schermen werken gaan het resultaat van de petitie Publieke Omroep juist nu! op dinsdag 10 september om 12:30 uur op het Binnenhof overhandigen aan Tweede Kamerleden.

De gezamenlijke vakbonden melden: ‘Nadat er sinds 2010 al 250 miljoen euro gekort is op de publieke omroep, heeft minister Slob het plan gelanceerd om nog eens tientallen miljoenen te bezuinigen. Deze budgettaire strop zal vele programma’s treffen, iedereen die meewerkt aan het maken van deze programma’s en iedereen die er naar kijkt of luistert.’

De maatschappelijke positie van de publieke omroep wordt volgens hen steeds verder uitgehold. ‘Omroepmedewerkers in de hele keten hebben hier grote zorgen over. Daarom voeren zij ondersteund door vakbonden FNV, CNV en NVJ op dinsdag 10 september actie in Den Haag.’

FNV, CNV en NVJ vinden de werkdruk onder omroepmedewerkers en in de productieketen hoog, de werkzekerheid laag en de arbeidsvoorwaarden en zzp-tarieven slecht. ‘De gepubliceerde visie van minister Slob op de publieke omroep biedt juist deze medewerkers weinig toekomstperspectief en zekerheid’, aldus de vakbonden.

Omroepmedewerkers aangesloten bij FNV, NVJ en CNV willen daarom dat:

  • Er genoeg geld beschikbaar komt om te investeren in programma’s en technische innovatie.
  • Mediamakers meer werkzekerheid krijgen en kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen.
  • De publieke omroep haar belangrijke taak binnen de democratie goed kan blijven uitvoeren.

De petitie tekenen en aanmelden kan tot 10 september via publiekeomroepjuistnu.nl. Daar zijn ook verhalen te lezen van programmamakers die werken bij KRO-NCRV, NPO, NEP, NTR en de EO. Zij vertellen op deze site over de effecten van de instabiele en slechte publieke financiering op hun werk en leven.

De actie wordt ook gesteund door de omroeporganisaties: VPRO, NTR, KRO-NCRV, NPO, AVROTROS, BNNVARA, EO, MAX en NOS.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*