Positie Janke Dekker bij MORES lijkt onhoudbaar

Richard

‘Als er bij stichting MORES een klacht binnenkomt over Tom Egbers en ik daar weet van krijg, treed ik af.’ Dat zei Janke Dekker, voorzitter van stichting MORES en partner van Tom Egberts, begin dit jaar  in het Radio 1-programma MISCHA! van Mischa Blok.

Na berichtgeving over Tom Egberts in De Volkskrant lijkt het onwaarschijnlijk dat zij nog een functie binnen de organisatie kan bekleden. 

NOS-medewerkers vertellen aan de Volkskrant geen meldingen te hebben gedaan bij Mores, omdat Janke Dekker er werkt.

Het was de bedoeling dat Janke Dekker in april terugkeert als voorzitter en gezicht van MORES. Dat liett bestuurslid Amber de Vente vrijdag nog desgevraagd weten. Amber heeft de taken van Janke in maart tijdelijk overgenomen.

16 Comments

  1. Tom Egbers gaat met vervroegd pensioen. Hij gaat met Janke Dekker in het schuurtje naast het huis van Matthijs van Nieuwkerk wonen. Janke leert Tom daar mores en besteedt veel tijd aan janken.

  2. Janke wist van de affaire van manlief Tom Egbers. Ondanks deze betrokkenheid vond zij het prima om onderdeel van Mores te blijven. Schande is in mijn ogen dan nog zacht uitgedrukt. Vooral om voorafgaand aan deze openbaringen nog even haar stempel te drukken op de functie die ze heeft. Hoezo onafhankelijk meldpunt? Het lijkt me meer een doofpot balie.

  3. Alle hoofdrolspelers hullen zich in stilzwijgen , in de hoop dat de storm overwaait .
    Een paar weken geen Tom , een paar weken geen Janke en daarna doen we net alsof er niets is gebeurt .
    Mijn vertrouwen in zowel de nos , als in organisaties die opkomen voor ongepast gedrag heeft een diepte punt bereikt .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*