‘Hoofdredactie NOS Sport moet direct opstappen’

De hele hoofdredactie van NOS Sport moet opstappen en onmiddellijk vervangen worden.” Dat zegt Inge ter Brake, voorzitter van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen in het NOS Radio 1 Journaal.

De oproep doet ze naar aanleiding van de verhalen die de Volkskrant naar buiten bracht over de cultuur en onveilige sfeer op de vloer van de NOS Sportredactie. Uit inventarisatie onder tientallen werknemers en oud-werknemers blijkt dat er systematisch sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Zo zijn er meldingen binnen gekomen van pestgedrag, discriminatie, (seksuele) intimidatie en verbale agressie. 

De veiligheid op de werkplek is per definitie de verantwoordelijkheid van de directie, stelt Ter Brake. “Die verantwoordelijkheid hebben ze niet gepakt. Je was verantwoordelijk, je hebt niet opgetreden. Volgens mij betekent dat: je moet nu gaan.”

bron: radio.nl

1 Comment

  1. De bron: radio.nl is niet meer juist! Al sinds ongeveer een jaar heet die website nu https://radiowereld.nl/
    Maar daarop staat dit niet vermeld! Wordt als bron misschien https://www.radiofreak.nl/spoedoverleg-bij-de-nos-over-slechte-werkcultuur-en-grensoverschrijdend-gedrag/ bedoeld? Of https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/678131c2-39a5-4526-8cf2-2c2ee7c1256c/landelijke-vereniging-vertrouwenspersonen-hoofdredactie-nos-sport-moet-direct-opstappen ?
    Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*