Jan Slagter vertrekt niet bij Omroep MAX

Vorig jaar gaf de omroepbaas aan dat hij eind 2024 zou vertrekken, maar in een recent Panomara interview meldt Slagter dat hij toch nog niet de omroep gaat verlaten.

Slagter: ‘Ik heb besloten om niet uit het bestuur te stappen, maar om sommige taken over te dragen en te verdelen onder andere, nog aan te stellen, bestuursleden. Op verzoek van verschillende mensen binnen Max blijf ik aan, iets waar ik erg blij mee ben, en door de nieuwe taakverdeling kan ik me meer focussen op het maken van mooie programma’s en hoef ik minder aanwezig te zijn bij allerlei vergaderingen. Daar heb ik namelijk echt een grondige hekel aan.’

Jan Slagter is onlangs 70 jaar geworden. Ondanks dat hij lak heeft aan de pensioengrens, zal hij ook niet tot zijn dood de omroep blijven leiden.

Jan Slagter: “Ik sterf in het harnas, maar een bestuursfunctie zal ik tegen m’n tachtigste niet meer hebben. Misschien schenk ik dan wel een dubbele espresso of latte macchiato voor onze gasten of breng ik het karton en de vuilniszakken naar beneden, terwijl mijn vrouw een broodje zalm maakt of de vloer dweilt. Hele dagen op de bank zitten, mezelf afvragend welke Netflix-serie ik nu eens zal aanklikken, is niet zo aan mij besteed.”

4 Comments

 1. Prachtig wat Jan heeft opgebouwd, zal niet snel iemand nadoen. Maar ik krijg nu toch steeds meer het idee dat hij diezelfde omroep gijzelt met zijn aanblijven. Blijkbaar bang voor het onbekende, wil hij nu een aantal nieuw aan te stellen trekpoppen als bestuursleden vermommen. Typisch Hilversum. Zooooo jammer.

 2. Jan is bang om zich te gaan vervelen. Hij kan een baan als stratenmaker zoeken. Genoeg werk daarin. Hij heeft toch geen last van versleten knieën. Vrijwilligerswerk bij een zorginstelling lijkt mij geschikter voor hem.
  O ja die stratenmaker is al blij als hij “gezond” de 70 haalt

 3. https://www.spreekbuis.nl/jan-slagter-vertrekt-niet-bij-omroep-max/

  Super!!
  Iemand die zo in staat geweest is om Omroep Max te starten en uit te bouwen tot wat het heden ten dage is….!!
  Verstandig om datgene wat je liever zelf niet doet, anderen nu te laten doen en zelf door te gaan waar je goed in bent.
  Tuurlijk, leeftijd/gezondheid/ambitie etc spelen een belangrijke rol om door te gaan.
  Wens hem nog vele mooie productieve jaren toe, maar ook dat hij weet/handelt wanneer het moment daar is, dat het afgelopen is om langer door te gaan.
  Ed Jansen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*