Franse rechter geeft bevel aan internetproviders om illegale IPTV-sites te blokeren

Een Parijse rechtbank heeft een belangrijke stap gezet in de strijd tegen illegale IPTV-websites en -diensten die de audiovisuele rechten van voetbalclubs schenden. De Spaanse voetbalorganisatie “LALIGA” kondigde dit succes aan, waarbij voor het eerst in Frankrijk een buitenlandse sportorganisatie een bevel kreeg onder Artikel “L.333-10” van de Franse Sportcode.

Volgens een rapport dat in hande is van de Franse nieuwssite Hespress, heeft de rechter internetproviders opgedragen om alle maatregelen te nemen om de toegang tot de door “LALIGA” geïdentificeerde websites te blokkeren. Dit bevel geldt ook voor sites die niet op de datum van de beslissing waren geïdentificeerd.

Met deze juridische beslissing zal “LALIGA” nu de zaak voorleggen aan de Franse openbare autoriteit voor audiovisuele en digitale media om de administratieve blokkering van elke nieuwe website of dienst te verkrijgen, die niet op het moment van de beslissing van de rechter was geïdentificeerd, om de uitzending van wedstrijden te voorkomen of te stoppen. Het rapport benadrukt dat audiovisuele fraude een grote bedreiging vormt voor de ontwikkeling van het voetbal en jaarlijks verliezen van meerdere miljarden euro’s veroorzaakt voor “LALIGA” clubs en de entertainment-industrie.

Ook in Nederland wordt er op diverse vlakken gekeken hoe de toenemende populariteit van illegale IPTV streamingdiensten kan worden gestopt.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*