Jan en Cisca terug met nieuwe afleveringen De Geboden van Slagter en Dresselhuys

Vanaf woensdag 26 april zijn Jan Slagter en Cisca Dresselhuys terug bij MAX met hun NPO Radio 5-podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys. Dan trappen ze af met een speciale koningsdagaflevering met Josine Droogendijk als gast, zondag 30 april beginnen de reguliere afleveringen. Het duo spreekt wekelijks met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Ook zijn er anekdotes, wordt er gelachen en komen de actualiteiten aan bod. De eerste gasten voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels bekend; Renze Klamer, Rick Paul van Mulligen en Martijn Koning. En voor het eerst schuift er ook een katholieke gast aan. 

Josine Droogendijk, Jan Slagter en Cisca Dresselhuys | © MAX

Wekelijks, als op zondagmorgen de kerkklokken luiden, verschijnt een nieuwe aflevering in de podcastfeed van De Geboden van Slagter en Dresselhuys. Daarin komt een keur aan onderwerpen voorbij. Jan en Cisca spreken in De Grote Kerk van Hilversum over het geloof, de ontkerkeling van Nederland(ers) en hun gereformeerde jeugd. Ook actualiteiten worden niet geschuwd. In elke aflevering doet het duo dat met een andere gast, die ook een eigen elfde gebod meebrengt.  

Het nieuwe seizoen wordt op Koningsdag afgetrapt met Josine Droogendijk. Jan en Cisca spreken met haar over de speciale band tussen het koningshuis en het reformatorische geloof. Hoe zit dat precies? Josine Droogendijk: “Het eren van ‘gewone’ mensen, zoals popsterren of sporters, is in de reformatorische omgeving echt uit den boze. Maar voor het koningshuis werd een uitzondering gemaakt, dat was goedgekeurde verering. Dat heeft ermee te maken dat het koningshuis door gereformeerden wordt gezien als een instituut dat door God is ingesteld. Daarnaast is het heel menselijk om op zoek te gaan naar menselijke voorbeelden en het koningshuis kon daar in de gereformeerde kringen in voorzien.”

Op zondag 14 mei zijn Jan en Cisca aanwezig op het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg. Daar nemen zij samen met Martijn Koning live een podcast op én kan het aanwezige publiek vragen stellen en eigen elfde geboden delen. En ook op zaterdag 17 juni kan publiek bij de opnames van De Geboden van Slagter in Dresselhuys aanwezig zijn. Koorleden onder de luisteraars zijn dan van harte welkom om Johannes de Heer mee te komen zingen. Aanmelden kan door te mailen naar podcast@omroepmax.nl

De Geboden van Slagter en Dresselhuys
Koningsdagspecial: woensdag 26 april
En vanaf zondag 30 april elke week een nieuwe aflevering
Te vinden in alle podcastapps, de app en site van NPO Radio 5 en via MAXVandaag.nl/podcast.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*