Jacques Klöters en Freek Herberts te gast op Radio NPO 5

Vanaf zaterdag 6 augustus tot en met vrijdag 12 augustus zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Haye van der Heyden, Jacques Klöters, Freek Herberts en Bob van der Houven zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro schuiven drie weken lang Olympisch kampioenen aan bij Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend!. Zaterdag is oud-hockeyster Minke Booij te gast. Booij speelde 227 interlands voor het Nederlands hockeyteam. Met haar hockeyteam Den Bosch won de oud-aanvoerster van Oranje maar liefst elf landstitels. Ze won drie Olympische medailles: brons in 2000, zilver in 2004 en goud in 2008. Daarna nam ze afscheid van het internationale hockey. Tegenwoordig is Booij manager vrouwenvoetbal bij de KNVB.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 augustus is het Internationale Kattendag en dat wordt gevierd bij Wekker-Wakker!Liesbeth Puts is te gast. De kattenexpert heeft een praktijk voor kattengedrag en beantwoordt kattenvragen van luisteraars.

Jan en Manuëla hebben contact met een werknemer van de katten-aaiservice. Hier wordt je kat vertroeteld als je zelf met vakantie bent. Ook wordt er in de uitzending gepraat over vakantiegangers die hun kat dumpen, waardoor de asielen vol zitten.

Taalkundige Wouter van Wingerden bespreekt uitdrukkingen en gezegdes over katten. Tussendoor wordt er muziek gedraaid over katten.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 augustus is Imca Marina te gast. De Nederlandse zangeres is bekend van onder andere de hits Viva EspanaVino Vino  enBella Italia. Na haar recente faillissement is ze verhuisd van Groningen naar Noord-Holland en heeft ze intrek genomen in een gezellige woonboerderij. Ze is niet kapot te krijgen, zit vol energie en is weer volop op tournee! Samen met haar drie backingvocals Sergej in ’t Veen, Rick Lammers en Mark Pepping treedt ze door het hele land op. Zo ook dit weekend met de GayPride in Amsterdam. Maandag komt ze erover vertellen!

Dinsdag 9 augustus komt Guido Keijl langs in de studio. Guido is walvisexpert en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Hij houdt een website bij waar meldingen van gestrande potvissen binnenkomen. Onlangs werd er een onontdekte soort walvis bekendgemaakt, die behoort tot de groep spitssnuitdolfijnen. Bij Tineke komt hij vertellen over zijn interessante baan.

Fleur van Eck is woensdag 10 augustus te gast. Ze is directrice van Fraudehelpdesk, de nationale helpdesk voor vragen en meldingen over fraude. Ze waarschuwt voor allerlei gevaren op het internet, zoals datingfraude. De meldingen hierover zijn het afgelopen half jaar explosief gegroeid, door het groeiende aantal alleenstaande ouderen. Ze zal tips geven hoe niet in fraude te trappen, want het kan iedereen overkomen.

Regisseur, acteur, cabaretier, presentator en schrijver Haye van der Heyden komt Tineke donderdag 11 augustus vertellen over de avonturen die hij beleefd heeft in Cambodja. Hij vertrok voor de stichting Voluntoura naar Phnom Penh om Engelse les te gaan geven aan kansarme kinderen.

Vrijdag 12 augustus komt cabaretier en programmamaker Jacques Klöters langs, bekend van het NPO Radio-5 programma De Sandwich(AVROTROS). Hij geeft onder meer lezingen over Louis Davids, de overleden cabaretier en revue-artiest. Maar ook over het levenslied, waar hij van alles over weet.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 augustus is sporthistoricus Jurryt van de Vooren te gast. Hij komt vertellen over de geschiedenis van de Olympische Spelen en natuurlijk de sporten die daar beoefend worden.

Cameraman Freek Herberts is dinsdag 9 augustus te gast. Hij is de vaste cameraman van Erik Mouthaan, de RTL-correspondent in New York. Hij blijft nog tot en met de verkiezingen in november in Amerika, daarna komt hij terug naar Nederland. Hij heeft de afgelopen vier jaar met Mouthaan honderden verhalen gedraaid en half Amerika doorgereisd.

Woensdag 10 augustus komt Bob van der Houven, de stem van Rail Away, langs. Hij is bezig met een aantal interessante projecten. Zo gaat er eind oktober een documentaire in première op het Klik! Festival over de Nederlandse nasynchronisatie en gaat Bob per oktober met Henk van der Horst het theater in met Farce Majeure: Dat is uit het leven gegrepen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*