Ivo Niehe ontmoet weduwe Ockels

Vanavond heeft Ivo Niehe een ontmoeting met Joos Ockels. De echtgenote van de astronaut, hoogleraar en natuurkundige die mei dit jaar overleed, vertelt over de laatste uren van haar man Wubbo. Ze vertelt over hoe zij betrokken was bij de bijzondere zoektocht van Wubbo naar genezing van zijn zeldzame vorm van nierkanker en hoe zij de televisie-uitzending over zijn ziekte beleefde. 

Een paar uur voor zijn overlijden belde Joos Ockels de redactie van de TV Show op of er met spoed een cameraploeg naar het Anthony van Leeuwenhoek Ziekenhuis kon komen. Wubbo had nog een laatste boodschap voor de wereld. Het werd een minutenlang college, in het Engels, over hoe wij met de aarde moeten omgaan. Zondag in de TV Show deze laatste boodschap.

Verder heeft Ivo Niehe in Engeland een ontmoeting met de wonderbaarlijke uitvinder/designer Daniel Chadwick, zijn vrouw Judith en hun 2 kinderen. De Chadwicks wonen in een landhuis van abnormale afmetingen, zo groot dat ze elk seizoen naar een ander gedeelte van het pand verhuizen. Het gesprek gaat over de bizarre historie van het pand, hoe zijn vader, beeldhouwer Lynn Chadwick, erin slaagde dit estate te bemachtigen en over zijn uitvindingen. Zo heeft Daniel Chadwick de eerste pizza-oven voor thuis gebruik ontwikkeld. Na 18 jaar research kan het: een pizza maken in 3 minuten op gas.

TV Show
Uitzending zondag 7 december (en naderhand op Uitzending Gemist)
NPO 1 – 21.20 uur
Kijk voor meer informatie op: www.avrotros.nl/tvshow

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*