ITV Studios reorganiseert distributie en commerciële activiteiten

De naam Talpa Media zal ophouden te bestaan.

ITV Studios maakt vandaag bekend hoe zij haar internationale distributie- en commerciële activiteiten gaat reorganiseren. Hiermee versterkt zij haar positie om wereldwijd toonaangevende programma’s te ontwikkelen, produceren en distribueren.

De nieuwe structuur treedt vanaf januari 2020 in werking.

Julian Bellamy, directeur van ITV Studios, zegt hierover: “Deze reorganisatie sluit aan op de More Than TV-strategie van ITV en stelt ons in staat om te profiteren van de mogelijkheden die een groeiende contentmarkt biedt en meer waarde te ontlenen aan onze bekroonde content. De Centres of excellence versterken het potentieel van ITV Studios dat zender- en platformpartners de mogelijkheid biedt om succesvolle, spraakmakende programma’s te maken en merken en franchises op te bouwen in een mondiale markt waar de concurrentie steeds groter wordt.”

De drie ‘Centres of excellence’ zijn:

  • Global Entertainment. Dit Centre of excellence brengt het specialisme en expertise op het gebied van internationale distributie en exploitatie van entertainment formats onder één dak samen. Global Entertainment gaat de catalogi van Talpa Media, Armoza Formats, Twofour en het voormalige ITV Studios Global Entertainment vertegenwoordigen.

 Talpa Global, onderdeel van Talpa Media, wordt volledig geïntegreerd in ITV Studios en krijgt de leiding over de volledige wereldwijde distributie en exploitatie van entertainment formats. Talpa Global staat bekend om haar expertise op het gebied van het managen van shows die een groot publiek trekken, een groot mondiaal commercieel potentieel hebben en content via allerlei manieren, waaronder merklicenties, merchandising, commerciële integratie en digitale en sociale activiteiten, te monetariseren. Global Entertainment wordt de thuisbasis voor de licentiëring van enkele van de krachtigste formats wereldwijd. Hieronder valt het huidige nummer één entertainmentmerk.  Global Entertainment komt onder leiding te staan van Maarten Meijs en is gevestigd in Nederland. De naam Talpa Media zal ophouden te bestaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*