ITV kiest voor Oracle Fusion Cloud Applications voor digitale transformatie

Oracle kondigt vandaag aan dat ITV heeft gekozen voor Oracle Fusion Cloud Applications om de digitale transformatie van zijn financiële en HR-processen te ondersteunen. Met Oracle Fusion Applications kan ITV kritieke bedrijfsprocessen vereenvoudigen en integreren, nieuwe manieren van werken creëren en werknemers beter ondersteunen, om zich zo verder te ontwikkelen en in te spelen op de snel veranderende vraag van de markt.

Als producent en zender bestaat de business van het bedrijf uit ITV Studios en Media & Entertainment (M&E). Via ITV Studios creëert en distribueert ITV wereldwijd hoogwaardige content voor omroepen en platforms. Bedrijfstak M&E distribueert content via de eigen kanalen en platforms, met een toenemende focus op streaming. In Nederland is ITV Studios een van de grootste productiehuizen en bekend van programma’s als Ik Hou van Holland, Married at First Sight, Het Perfecte Plaatje, De Wereld Rond met 80-jarigen en Love Island.

ITV is de bedrijfsactiviteiten aan het transformeren om de focus te verleggen naar digitaal, realtime datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken en nieuwe manieren van werken te creëren. Ter ondersteuning van dit initiatief is gekozen voor Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP) en Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM).

Mark Smith, Chief Information Officer van ITV: “Digitale transformatie vormt de kern van de strategie van ITV. Als onderdeel hiervan kiezen we een ‘digital first’-perspectief op onze bedrijfsvoering en zorgen we ervoor dat we onze teams de digitale tools en data-inzichten bieden die ze nodig hebben om onze bredere strategische richting te realiseren en daarbij prioriteiten te stellen. Met Oracle Fusion Applications hebben we een geïntegreerde suite van applicaties waarmee we wereldwijd snel kunnen inspelen op de dynamiek van onze markt.”

Oracle Cloud ERP stelt ITV in staat om financiële processen te automatiseren en in alle bedrijfsonderdelen data beter met elkaar te verbinden om zo productiviteit te verhogen, kosten te verlagen en de controles te verbeteren. Daarnaast zal Oracle Cloud HCM helpen om HR-processen te optimaliseren en de werknemerservaring te verbeteren.

Cormac Watters, EVP Applications EMEA, Oracle“De media- en entertainmentindustrie is een van de meest dynamische en disruptieve ter wereld. Organisaties zoals ITV moeten wendbaar zijn en zich makkelijk kunnen aanpassen terwijl ze hun aanbod blijven ontwikkelen en nieuwe doelgroepen aanboren in een wereldwijde markt. ITV heeft een cultuur van vooruitgang en innovatie die het heeft veranderd in een wereldwijd toonaangevend media- en entertainmentbedrijf, en met Oracle Fusion Applications heeft het nu een geïntegreerd platform om zijn huidige en toekomstige doelen te realiseren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*