Is de publieke omroep objectief genoeg?

Team Ombudsman krijgt er regelmatig klachten over, dat journalisten van de publieke omroepen niet objectief genoeg zouden zijn. 

Daarom is Margo Smit, de ombudsman voor de publieke omroepen samen met stagiair Jan de Wit een onderzoek gestart naar de objectiviteit van de publieke omroepen over de Amerikaanse politiek.

Op de site van de Ombudsman zijn inmiddels 3 artikelen en 1 podcast gepubliceerd en er volgt nog meer.

1 Comment

  1. L S.
    Ik heb in het recente verleden een mail verstuurd met het feit de journalistiek in Nederland niet doet wat ze pretenderen. Ze geven aan ;hun verantwoording geven zelfs aan het publiek duidelijk te maken wat een onderwerp en of zaak behelst, ze geven aan een onderwerp welk hun wordt aangedragen op feiten te onderzoeken. In mijn mail stond te lezen dat de media in Nederland selectief is en dat men indoctrinatie kan vaststellen. In een reactie hierop werd gevraag naar voorbeelden ,deze heb ik gegeven .De uitlating gisteren ,journalistiek als fundament onder en voor onze samenleving is voor mij een vorm van belediging. We hebben in dit land al een organisatie welke totaal niet zelfreinigend is , welke steen en been klaagt over werkdruk ,niet begrepen te worden enz. Deze organisatie kent een ziekte verzuim van 26 procent. Heeft een zwalkend beleid ,waar niet duidelijk is gezien doen en laten en toepassing van de wet.
    Respect en waardering dwingt men af door correct gedrag en opstelling .
    Geweld tegen mensen in de zorg ,beledigingen enz keur ik ten zeerste af.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*