‘Interne samenwerkingsproblemen bij AVROTROS’


AVROTROS bevindt zich volgens Telegraaf.nl in een ernstige bestuurscrisis na het ontslag van directeur Eric van Stade, die tien jaar de leiding had en de fusie tussen Avro en Tros begeleidde. AVROTROS-woordvoerder Leonie van der Marken zegt dat er van ontslag geen sprake is.

De crisis escaleerde toen de Verenigingsraad, het ledenorgaan van de omroep, drie leden van de Raad van Toezicht, die volgens Telegraaf.nl verantwoordelijk waren voor Van Stade’s ontslag, uit hun functies zette. Intern is er sprake van ‘ernstige samenwerkingsproblemen’, met het management dat in september een brandbrief stuurde naar de Verenigingsraad om in te grijpen.

In november besloot de Verenigingsraad met een kleine meerderheid om de termijn van drie leden van de Raad van Toezicht niet te verlengen. Eric van Stade, AVROTROS en de Verenigingsraad willen volgens Telegraaf.nl niet reagerern op vragen.

Bron: Mark Koster Gooi en Eemlander/ De Telegraaf

4 Comments

  1. Ik heb nooit begrepen waarom de AVRO en de TROS samen zijn gegaan. De TROS is meer van het volkse vermaak en de AVRO meer van de kunst en de cultuur. Alsof de Telegraaf met het NRC fuseert.

  2. Jammer dat Martin Bosma nu Kamervoorzitter is. De rot zit diep binnen de npo. Hij was juist de gewesen persoon die die vieze stal kon uitmesten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*