Internationale Marconi Dag viert 150ste geboortejaar van Guglielmo Marconi

Op 27 april 2024 viert de radioamateurwereld de Internationale Marconi Dag, een evenement dat de pioniersrol van Guglielmo Marconi in de ontwikkeling van de radio herdenkt. Dit jaar markeert het 150ste geboortejaar van Marconi, geboren op 25 april 1874. De Cornish Radio Amateur Club neemt het voortouw in het organiseren van deze bijzondere dag.

De Internationale Marconi Dag is een 24-uurs radioamateur evenement dat elk jaar plaatsvindt op de zaterdag het dichtst bij Marconi’s geboortedag. Het hoofddoel van deze dag is om radioamateurs wereldwijd aan te moedigen om verbinding te maken met historische Marconi-sites, gebruikmakend van technieken die lijken op die welke Marconi zelf gebruikte.

Marconi, een Italiaanse uitvinder en elektrotechnisch ingenieur, staat bekend om zijn baanbrekende werk op het gebied van draadloze communicatie. Hij ontwikkelde het radiotelegrafiesysteem en slaagde erin de eerste draadloze transmissie over open zee te verzenden. Deze innovaties legden de basis voor de moderne draadloze communicatie die nu in dagelijks gebruik is, van radio-uitzendingen tot mobiele telefonie.

Links

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*