”Podcasters kunnen veel leren van de radiowereld

In de podcastwereld is er weinig kennis over zaken, die voor veel radiomakers heel logisch zijn. Radiocoach Timo Kamst: ‘Het zijn de basics, waaronder de voordelen van staand presenteren, de je/jullie-vraag. Dit zijn zaken die in podcastland helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn, meldt Timo Kamst in een interview met Patrick Kicken.

Er is volgens hem nog heel veel winst te behalen. De voormalig manager van NPO Campus is daarom Podcast Helden gestart, waarbij hij wil helpen om mensen als een professionele radiomaker te laten klinken. Kamst: ‘Maar dan als podcast, want het blijft uiteindelijk een podcast en geen radio.’

Kamst wil hiermee alle opgebouwde expertise en voordelen uit de radiowereld inzetten voor podcasts. Zoals formats bedenken en het maken van een draaiboek, maar ook stemgebruik. Ook op het gebied van marketing is er volgens hem nog veel winst te behalen voor podcast. ‘Waarom zou je een parel van een podcast maken, waar je al je budget en tijd in hebt gestopt, terwijl je dan maar hoopt dat iemand hem gaat vinden? Huur een goede marketing in, die je helpt met het vinden van je doelgroep..’ aldus Kamst.

Beluister hieronder het interview:

2 Comments

  1. Vroeger hadden ze bij de omroep het opleiding Centrum Santbergen, met opleiders Herman Broekhuizen en Kees Schooneberg voor de presentatie en Cor Krijnen en Koos Koolschijn voor de programmatechniek.
    Daar kreeg je een gedegen opleiding, maar ja dat is allemaal verloren gegaan met der tijd.
    En dat is er allemaal wel aan af te horen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*