Illegale streamingdienst had meer dan 1,3 miljoen klanten

Hicham O. uit Almere wordt beschuldigd van het runnen van een illegale streamingdienst. Voor 10 euro per maand konden klanten films en series van bekende platforms, zoals Netflix, Amazon Prime en de Formule 1 van Viaplay bekijken. Circa 1,3 miljoen mensen gebruikten deze dienst.

Abonnementen werden contant afgesloten bij belwinkels. De dienst werkte via apps en mediaboxen verbonden met servers in Den Helder. De FIOD deed al eerder invallen en nam 1000 servers in beslag.

Hicham O. zou maandelijks 200.000 euro winst maken. Hij wordt vervolgd voor meerdere misdrijven, waaronder witwassen. Zijn zaak wordt volgend jaar behandeld. De verdachte blijft voorlopig in hechtenis en zijn zaak wordt volgend jaar behandeld.

8 Comments

  1. Dit was toch een publiek geheim, je kon daar een dreambox kopen (of iets wat er op leek) met een abonnement. Het valt nog mee dat ze zo lang hebben kunnen doorgaan.

    • De Dreambox heeft niets te maken met deze (vaak) Android kastjes van beroerde Chinese makelij. Dreambox is een merk van satellietontvangers.

  2. dit is niet nodig, als alle diensten maar niet zo duur zijn, en de mensen achter de grote diensten hun zakken maar blijven vullen met waardeloze inhoud

    • Het decoderen van lineaire zenders is toch heel wat anders dan het opnieuw aanbieden van tv zenders als streams in een IPTV boeket.

1 Trackback / Pingback

  1. Brein, KPN en Ziggo willen strengere handhaving tegen illegale IPTV - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*