Sir Michael Parkinson overleden

De gerenommeerde Britse presentator Sir Michael Parkinson is op 88-jarige leeftijd overleden. Zijn televisiecarrière besloeg zeven decennia, waarin hij ’s werelds grootste sterren interviewde in zijn langlopende talkshow.

BBC-directeur-generaal Tim Davie beschreef Sir Michael als “een unieke en ongelooflijke omroeper en journalist die enorm gemist zal worden”. Hij voegde eraan toe: “Michael was de koning van de talkshow en zette de standaard voor alle presentatoren en shows die volgden.”

Sir Michael introduceerde de eerste Parkinson-show in 1971 op de BBC. Gedurende zijn carrière interviewde hij meer dan 2.000 gasten, waaronder beroemdheden zoals Sir Billy Connolly, Muhammad Ali en Madonna. Geboren in 1935 in het dorp Cudworth in South Yorkshire, begon Sir Michael zijn carrière als journalist voordat hij de overstap maakte naar televisie. Naast zijn beroemde talkshow presenteerde hij ook andere shows en werd hij in 2000 benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk en in 2008 geridderd. In 2013 onthulde de presentator dat hij radiotherapie onderging voor prostaatkanker, maar twee jaar later kreeg hij te horen dat hij kankervrij was.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*