(update) Hoofdkantoor Discovery naar Amsterdam?

Het Internationale tv-concern Discovery (bekend van Eurosport, TLC en Animal Planet) overweegt de Europese hoofdkantoor na de brexit te verhuizen van Londen naar Amsterdam. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Er zijn ook andere Europese steden in het vizier, waaronder Warschau, maar Amsterdam is als nieuwe locatie de grootste kanshebber. Momenteel werken er 1.300 mensen op het hoofdkantoor.

update:

De woordvoerder van Discovery heeft aan Spreekbuis.nlaangegeven dat de berichtgeving door The Guardian onjuist is.

‘Ons Europese hoofdkantoor gaat niet verhuizen, maar de play out (onze uitzendstraat) verhuist naar de cloud die fysiek wordt gerund vanuit Sterling in de VS. The Guardian wilde oorspronkelijk schrijven dat de play-out naar de cloud verhuist vanwege Brexit, maar daar heeft het niets mee te maken. De play-out verhuist omdat dit technisch gezien veel beter en efficiënter is voor ons als bedrijf. Toen ze beseften dat ze de twee niet konden linken heeft de krant ervoor gekozen om te speculeren over een verhuizing van onze uitzendlicenties naar Nederland of Polen als gevolg van Brexit. We gaan echter niet in op speculaties.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*