Hoofd VPRO Drama Joost de Wolf met pensioen

Joost de Wolf neemt na 21 jaar afscheid van de VPRO. Vanaf 1996 was hij aanvankelijk werkzaam als groepsredacteur Cultuur & Verstrooiing. Later werd hij hoofd Drama. Met ingang van 14 oktober gaat hij met pensioen. Hij wordt ad interim opgevolgd door Martien Vlietman.

De Wolf initieerde onder meer spraakmakend politiek- en koningshuisdrama bij de VPRO. Als eindredacteur begeleidde hij naast series als Retour Den Haag en De Fractie ook series van formaat als De Kroon, Bernhard, schavuit van Oranje. Tevens intensiveerde hij de samenwerking met diverse theatergroepen, waaronder Wunderbaum en de Mugmetdegoudentand. Dit leidde onder meer tot de succesvolle serie Hertenkamp, die uitgroeide tot een cult-soap en meermalen werd bekroond.

De Wolf zat jarenlang de Werkgroep Drama van de publieke omroep voor en was, in samenwerking met de NTR en VARA, nauw betrokken bij talentontwikkeling op het gebied van tv-drama en speelfilm via de gezamenlijke series One Night Stand en De Oversteek. Ook maakte hij regelmatig deel uit van de jury van de Prix Europa, de Prix Italia en de Emmy Awards.

De Wolf wordt opgevolgd door Martien Vlietman. Zij is bijna tien jaar werkzaam bij de VPRO en zal zijn taken ad interim vervullen. In de afgelopen twee jaar zette Vlietman onder meer 3LAB op, een omroepbreed crossmediaal talentenplatform met een breed aanbod, van fictie tot documentaire.

Vlietman zal samen met dramaredacteur Marieke Mols de producties inhoudelijk begeleiden en is het aanspreekpunt voor alle dramaproducties van de VPRO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*