Hoe maak je een effectieve tv-commercial?

In een recent onderzoek door Annalect, in samenwerking met Ad Alliance, is licht geworpen op de veranderende rol en effectiviteit van televisiereclame in het afgelopen decennium. Tegen de achtergrond van een evoluerend medialandschap, waaronder de opkomst van sociale media en streamingdiensten, biedt deze whitepaper nieuwe inzichten in de kracht van televisiereclame.

Annalect heeft continu data verzameld over naamsbekendheid en reclameherinnering van ongeveer 1.200 merken van 2004 tot 2021. Uit de data blijkt dat tussen 2006 en 2021 het aantal TV-spots steeg van minder dan 4.000 naar gemiddeld 16.000 per dag. De kijkdichtheid van lineaire televisie nam eerst toe tot 2015, maar kreeg daarna een daling door de populariteit van uitgesteld kijken en streamingdiensten. Ondanks de veranderingen in het medialandschap is de impact van televisie op reclameherinnering en merkbekendheid relatief stabiel gebleven. In 2021 was de impact van TV op reclameherinnering gemiddeld 27% en op merkbekendheid ongeveer 10%.

Advies voor tv-adverteerders

  • Kies Langere TV-spots: Langere spots bieden de ruimte voor een verhaal en emotie, waardoor ze meer impact kunnen maken.
  • Wees Onderscheidend: Een unieke TV-spot trekt en behoudt de aandacht van de kijker, wat essentieel is voor het succes van een campagne.
  • Juiste Mediadruk: Een minimumniveau van mediadruk is nodig om de merkbekendheid te vergroten.

Het onderzoek concludeert dat, hoewel het medialandschap aanzienlijk is veranderd, de kracht van televisie als medium onverminderd groot blijft. Effectieve inzet van televisiereclame kan nog steeds significante impact hebben op merkbekendheid en reclameherinnering. Met de juiste strategieën en een aangepaste aanpak kunnen adverteerders hun doelgroepen effectief bereiken, zelfs in een tijdperk waarin digitale media domineren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*