70 jaar voetbal op tv

Voor het eerst werd er op 25 oktober 1953 een voetbalwedstrijd uitgezonden op de Nederlandse televisie. In stadion Feyenoord in Rotterdam won Nederland van België met 1-0 door een doelpunt van Max van Beurden.

De NTS betaalde slechts 500 gulden voor de uitzendrechten. Slechts 10 jaar later moest voor de uitzendrechten al het bedrag van 10.000 gulden worden neergeteld. De KNVB was bang dat, ook al zijn er in die tijd nog maar weinig televisies in ons land, met het uitzenden van de wedstrijd er minder mensen naar het stadion komen. Daarom mochten alleen uitverkochte wedstrijden worden uitgezonden.

4 Comments

  1. daar gaat veel ste veel geld naar toe, de publieke omroep zou niet meer mee moeten bieden op voetbal rechten, laat dat maar aan de commercielen over.
    Dan maar achter de decoder er mee.
    Publiek geld zou hier niet meer aan besteed mogen worden.

    • Krijg steeds meer de indruk van het vele voetbal op de npo dat het vooral gaat om beeldvulling en niet meer om serieuze tv, om dat met teveel zenders MOET vullen waardoor er creatieve armoede ontstaan is.

  2. @De Koot Bullshit. Alsof de publieke omroepen alleen maar serieuze programma’s mogen maken. Ik betaal mijn belasting aan de NPO, óók voor entertainment!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*