Hoe lang blijft De Mol?

Vandaag is bekend gemaakt dat Talpa wordt overgenomen door het Britse iTV. John de Mol strijkt hiermee in eerste instantie een half miljard euro op. Dit kan zelfs oplopen tot 1,1 miljard in acht jaar tijd. 

Om die 1,1 miljard binnen te halen, zal Talpa wel weer met nieuwe succesvolle tv-formats moeten komen. Ondanks dat alle ingrediënten aanwezig zijn, is dit een hele lastige opgave. De waarde van Talpa zal grotendeels zijn bepaald door het enorme internationale succes van ‘The Voice’. Hun ‘nieuwe’ Utopia heeft internationaal bij lange na niet het succes kunnen evenaren, om over andere tv-formats maar te zwijgen. De mediatycoon weet zijn hut dus weer op tijd te verkopen. 

Vraag is ook hoe lang John de Mol als ‘werknemer’ onder iTV het gaat uithouden. De kans dat er tijdig een conflict ontstaat met de nieuwe eigenaar is hem niet onbekend en hij heeft al eerder laten weten dat hij het liefst weer een kleinschalig bedrijf wil opzetten, waar hij uiteraard geheel de touwtjes in handen heeft.  Ondanks dat John de Mol tegen de pensioengerechtigde leeftijd zit, zal hij nog wel heel wat jaren in de media actief blijven, maar naar mijn verwachting niet te lang bij iTV. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*