Hoe kies je het perfecte telefoonabonnement dat past bij jou?

Een smartphone is niet weg te denken uit je leven. Je telefoon is je meest gebruikte item en logisch ook. Je kunt er alles mee van in contact blijven met vrienden en familie, informatie vergaren en je leven plannen. Maar zonder een telefoonabonnement kun je heel weinig met een smartphone. Daarom is het belangrijk om een goed abonnement te kiezen zodat jij het meeste uit je smartphone kunt halen. Een telefoon zonder internet of belminuten is natuurlijk niet heel veel waard. Maar hoe kies je dan zo’n telefoonabonnement dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie, want er is zeker geen one-size-fits-all oplossing. Je opa gebruikt zijn smartphone natuurlijk op een heel andere manier dan jijzelf. De beste tips vind je in deze blog! 

Wat heb je nodig en wat gebruik je? 

Het kiezen van het perfecte abonnement begint bij jezelf. Hoe gebruik je jouw telefoon en wat heb je echt nodig? Hang je de hele dag aan de telefoon met je beste vriendin of zitten jouw vrienden meer op WhatsApp? Misschien gebruik je je telefoon ook nog wel voor je werk. Of stream je de hele dag je favoriete podcasts tijdens het werk. Het is goed om te kijken hoeveel data je nu per maand gebruikt en of je hier genoeg aan hebt. Als je elke maand moet bijbetalen, is het misschien beter om je MB’s wat uit te breiden. Maar als je elke maand nog heel veel over hebt, kun je misschien wat kosten besparen door minder data op te nemen in je nieuwe abonnement. Kijk dus zeker even naar het aantal belminuten, data en sms’jes die je nu gebruikt en of je hier tevreden mee bent. 

Wat wil je per maand betalen?

Je budget is ook heel erg belangrijk. Of je het nu leuk vindt of niet, je moet toch elke maand die factuur betalen. Het is dus wel belangrijk om vooraf even te betalen wat je wilt en kunt missen. Houd er wel rekening mee dat je wel voor het goedkoopste abonnement kunt kiezen, maar als dit niet aansluit op je behoeften is de kans groot dat je alsnog maandelijks moet bijbetalen. Doe even wat onderzoek naar de aanbiedingen bij de verschillende aanbieders en wat allemaal is inbegrepen bij zo’n abonnement. Verschillende aanbieders bieden ook leuke extra’s die je kosten kunnen besparen zoals gratis toegang tot streamingdiensten of internationale beldiensten. Misschien is dit wel perfect voor jou om je abonnement helemaal perfect te maken. 

De laatste details 

Als je eenmaal je budget en behoeften weet, is het redelijk makkelijk om een goed abonnement te kiezen. Er zijn echter nog wat kleine dingen waar je op moet letten om het helemaal perfect te maken. Denk aan de contractduur bijvoorbeeld, niet alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en het is wel fijn om dit vooraf te weten. Kijk ook altijd even naar de kleine lettertjes van je abonnement om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. En ten slotte is het belangrijk om even te kijken naar de service van de aanbieder. Als je voor problemen komt te staan, wil je wel een aanbieder met goede klantenservice om je te helpen.