Tweede Kamer reageert positief over vorming van streekomroepen

De Tweede Kamer heeft over het algemeen positief gereageerd op de plannen van demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Media) betreffende lokale, regionale en streekomroepen, alhoewel er ook zorgen zijn geuit.

Uslu heeft voorgesteld om meer financiële middelen beschikbaar te stellen voor lokale omroepen, maar wil tegelijkertijd het aantal van deze omroepen verminderen van 240 naar 80 door fusies, wat moet leiden tot de vorming van streekomroepen. Tijdens een commissiedebat werden er zorgen geuit over de praktische invulling van deze streekomroepen en de mogelijke negatieve effecten op regionale omroepen en lokale journalistiek. Kamerleden vrezen dat de streekomroepen zo groot kunnen worden dat regionale omroepen in het gedrang komen. Uslu erkent de zorgen, maar ziet de fusie als een kans voor een groter nieuwsaanbod en meer journalistieke mogelijkheden, en belooft de effecten op de private sector, zoals lokale kranten, nader te onderzoeken.

1 Comment

  1. geldverspilling en die streken slaan ook nergens op als je de indeling bekijkt. gewoon stoppen met lokale / streek omroepjes laat de regionalen het maar doen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*