Hilversum viert 100 jaar Mediastad met Festival

Op 27 februari dit jaar was het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd. Op 27 mei wordt dit eeuwfeest gevierd met een festival voor alle Hilversummers.

“Iedere dag worden er de meest fantastische programma’s gemaakt en dat gebeurt hier in Hilversum om de hoek. De sfeer en trots van onze mediastad mogen onze inwoners nu eens zelf ervaren en van genieten”, aldus Anne Visser, directeur Hilversum Marketing.

Zondag 27 mei kunnen alle Hilversummers genieten van het mediaspektakel, dat zich op verschillende locaties in de stad afspeelt. In alle vroegte kunnen geïnteresseerden terecht in het MCO waar zij om 7.00 uur ’s ochtends de uitzending van Vroege Vogels (BNNVARA) kunnen bijwonen. Een van de hoogtepunten in de ochtend is het live-optreden van het populaire radio-orkest de Ramblers. Tevens zijn er rondleidingen door het MCO, dat voorheen het onderkomen was van de VARA.

Vanaf 10.00 uur barst het mediaspektakel los op het Marktplein met live-opnames van het RTL Telekids programma ‘Hou ’t schoon!’ Zo’n 100 tot 150 groep 7 en 8 leerlingen spelen hilarische spellen en doen spannende opdrachten om de schoonste wijk. Op het Marktplein staat de bekende Telekids stormbaan, die voor iedereen toegankelijk is. ’s Middags is er een Meet&Greet theater waar kinderen samen op de foto kunnen met bekende televisiekarakters en kun je ‘Kreatief met Kurk’ knutselen. Ook is er een speciale Media Mile Vossenjacht. Vindt de mediavossen op de Media Mile route! Leuk voor het hele gezin.

Het 100 Jaar Mediastad Festival gaat op zaterdagavond 26 mei in de foyer van Grand Café Gooiland van start en wordt om 20.00 uur officieel geopend door wethouder Wimar Jaeger van Media en Economie. Aansluitend is er voor alle Hilversummers de Veronica Drive in show met de bekende dj’s Erik de Zwart en Ad Bouwman achter de draaitafels. Min of meer tegelijkertijd klinken ook de eerste muzieknummers op het Marktplein waar vanaf 20.30 uur de 538 dj’s on tour een feestje bouwen met jong en oudvanaf 15 jaar. Met een speciaal optreden van the Voice finalist Vinchenzo.

Met de viering van 100 Jaar Mediastad komen verleden, heden en toekomst samen. Dankzij de komst van radio en televisie is Hilversum uitgegroeid tot de Verhalenfabriek van Nederland waarbij verhalen 24/7 vanuit Hilversum de hele wereld over gaan. “Tijdens het 100 Jaar Hilversum Mediastad Festival kunnen Hilversummers van jong tot oud voor één keer de mediaprogramma’s beleven”, aldus Visser. “Programma’s die elke dag om de hoek worden gemaakt en live uitgezonden, kunnen Hilversummers nu zelf beleven in hun eigen mediastad.”

foto: Marc Wielaert

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*