Het podcastgebruik in de Verenigde Staten

In de afgelopen jaren is het podcastluisteren in de Verenigde Staten gestaag gegroeid, met een opmerkelijke mijlpaal die in 2023 wordt bereikt: het aantal mensen dat wekelijks op podcasts afstemt, wordt geschat op 103,6 miljoen, wat ongeveer een derde van de Amerikaanse bevolking vertegenwoordigt . Deze stijging van 5,4% ten opzichte van het voorgaande jaar wijst op een blijvende trend van groeiende populariteit van podcasts.

Uit een onderzoek van Statista bleek dat podcasts een steeds populairder tijdverdrijf worden in de VS, waarbij 79% van de respondenten bekend is met het format. Het aantal mensen dat in 2021 naar podcasts luisterde, overtrof de 82 miljoen . De groei zet door, met een voorspelling van meer dan 100 miljoen actieve podcastluisteraars in de VS in 2023, volgens gegevens van Demand Sage .

De luistergewoonten van Amerikanen zijn ook geëvolueerd. Volgens een rapport van The Infinite Dial uit 2023 consumeert de gemiddelde wekelijkse podcastluisteraar negen afleveringen per week, terwijl een aanzienlijk deel, 19%, elke week naar 11 of meer shows luistert .

Hoewel het podcastpubliek uitbreidt, blijft de kernluisteraar toegewijd. Uit gegevens van het Pew Research Center blijkt dat 42% van de Amerikanen van 12 jaar en ouder in de afgelopen maand naar een podcast heeft geluisterd. Dit percentage is relatief constant gebleven sinds 2020, toen het op 37% stond.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*