Het Klokhuis maakt serie over pesten

Vijf afleveringen in september over achtergrond en aanpak van pesten tijdens Anti-Pest Week.

Waarom wordt er gepest en wat kan er tegen gedaan worden? Het informatieve jeugdprogramma Het Klokhuis besteedt in een speciale serie van vijf afleveringen aandacht aan het fenomeen pesten tijdens de Anti-Pest Week van 21 t/m 25 september. Deze themaweek, een initiatief van de NPO op NPO Zapp en NPO3, sluit aan bij de landelijke ‘Week tegen het Pesten 2015’ die in diezelfde periode plaatsvindt.

Uit onderzoek blijkt dat 15% van de leerlingen op de basisschool in meer of mindere mate slachtoffer is van pesten. Pesten heeft een grote invloed op iemands gevoel van eigenwaarde en kan in sommige gevallen, ook later nog, dramatische gevolgen hebben. Met de serie over pesten wil het Klokhuis aandacht vragen voor dit significante probleem.

In de serie praat presentatrice Nienke de La Rive Box met deskundigen over pesten en analyseert ze hoe de rolverdeling ontstaat in een pestproces. Omstanders spelen daar een grote rol bij. Wat kunnen zij doen om dit proces te doorbreken? Ook spreekt Nienke met daders en slachtoffers, over de gevolgen van pesten en hoe het voelt om gepest te worden. Ze besteedt aandacht aan de verschillende anti-pest methodes die er gebruikt worden in het basisonderwijs. In de laatste aflevering doen de populaire vloggers Milan Knol en Gamemeneer verslag van hoe er op social-media gepest wordt en wat je daar tegen kunt doen.

Ook in de sketches wordt het fenomeen pesten van verschillende kanten belicht. Schrijver Jurrian van Dongen schreef een prachtig lied over een pester die zich later afvraagt wat hij teweeg heeft gebracht. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*