Hét interview met Mario D.

Opmerkelijk eigenlijk dat Mario D. nog niet op tv is verschenen. De vraag is nu: wie claimt de chauffeur van de dodelijke monstertruck? Het antwoord is niet simpel, maar ik ben ervan overtuigd dat het één van de publieke omroepen zal zijn.

De natuurlijke habitat voor Mario D. ligt bij de commerciële omroep. Ga maar na: op een doordeweekse avond worden op RTL8 of SBS6 pakweg 70 auto’s in de prak gereden – en vliegen de lijken je om de oren. Daarna – in Haaksbergen helaas niets van gezien – buigen deskundigen zich over de bloederige resten om binnen een half uur een duidelijke uitspraak te doen over oorzaak en gevolg. Crime Scene Investigation Twente.

Toch zal Mario voor de Publieken kiezen. Simpelweg, omdat hij daar iets kan kiezen. Jinek ligt het meest voor de hand. Of Pouw. Begripvol doch betrokken zullen de presentatoren zich van hun taak kwijten. De redactie zorgt voor tegenwicht door in ieder geval één nabestaande (het liefst met kind, hoewel het tijdstip van uitzending zich daar niet echt voor leent) tegenover de stuntrijder  te plaatsen. 

Maar de concurrentie is ook geïnteresseerd. Hoe zou het kunnen gaan? Vriendelijk toegeknikt schuift Mario aan bij het Familiediner – daar is niet eens veel fantasie voor nodig. Bijna even mooi: Je zal het maar hebben. Valerio Zeno die naast Mario op de bok plaatsneemt en zich afvraagt hoe het is als er benzine door je lichaam stroomt in plaats van bloed. Of The Passion – Mario draagt het gigantische kruis hoogstpersoonlijk door een feeëriek uitgelichte binnenstad.

Allemaal leuk bedacht. Maar uiteindelijk lopen de dames met Mario weg. De strijd gaat tussen Sunny Bergman en Ingeborg Beugel. De meest begrijpende documentairemakers van Nederland. Altijd in voor een goed gesprek met én een hoop begrip voor de zelfkant van de samenleving. Altijd bereid om dat zo breed mogelijk op vet verontwaardigde toon uit te dragen. Over een seksuele afwijking van Mario D. heb ik nog niets gehoord, dus op dit moment wint Beugel op punten. Maar wie weet wat research nog oplevert. Let in ieder geval op De Wereld Draait Door komende weken, want daar schuift de winnaar binnenkort aan om een gespeeld verontwaardigde Matthijs van Nieuwkerk de échte primeur te geven. Met Mario natuurlijk. Ik kan niet wachten. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*