Herman Stok: “Veronica heeft mij nooit gevraagd”(1927-2021)

Radio-icoon Herman Stok (93) is vandaag overleden. Hij presenteerde het eerste Nederlandse popprogramma Top of Flop op tv. In februari 2019 interviewde Peter Schavemaker hem zeer uitgebreid.

Het gesprek is terug te luisteren op Spotify en iTunes. Daarin vertelt Stok dat, ondanks zijn grote populariteit bij jongeren, hij nooit gevraagd is om bij Veronica te gaan werken.

4 Comments

 1. Dat klopt, maar op 5 maart 1971 was Herman twee uur te gast bij Lex Harding. Nadat Lex eerder bij Herman in Mix te gast was op 9 feb. 1971

  • The day after

   Hoezo ‘maar’ Juul, wat wil je precies zeggen? Ik heb altijd het idee gehad dat ondanks de liberale en zelfs anarchistische uitstraling van Veronica ze gewoon nooit een uitgesproken homo zouden hebben aangenomen, ook later niet. Of weet jij meer over hoe bijvoorbeeld jouw vriend Lex Harding tegen dit soort zaken aankeek?

   (Moet ineens denken aan het sollicitatiegesprek van Gijs Staverman op het kantoortje van Lodewijk den Hengst. LOL!)

 2. In 1969 kwam ik als plugger voor Negram naar Hilversum, spannend om dé radio grootheden van dat moment levend te ontmoeten . Lex Harding testte mij bij onze eerste kennismaking op mijn pop-en artiesten kennis en dé Herman Stok was gewoon heel aardig en onze overeenkomst was Rotterdam. Dat schepte gelijk ’n band . Die band is gebleven tot vorige week donderdag, toen ik hem belde en hij breekbaar sprak dat het nú niet meer hoefde . Hij was ernstig verzwakt door de vreselijk kanker gevolgen. Hij was ’n fijn mens , geweldige gastheer en ’n goeie vriend. Dat hij moge rusten,,,,,,,,,

1 Trackback / Pingback

 1. Herman Stok: “Veronica heeft mij nooit gevraagd”(1927-2021) – Spreekbuis – Flikkerzooi

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*