Herman Dummer ontvangt Gemeentespeld voor bijdragen aan Hilversum Mediastad

Herman Dummer, de drijvende kracht achter verschillende media-initiatieven, zoals de Dutch Media Week en Open Studio Dagen, is onderscheiden met de gemeentespeld van Hilversum. Deze eer viel hem ten deel tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in de Vituskerk, waar het Radio Filharmonisch Orkest optrad.

Dummer, wiens carrière in de mediawereld meer dan dertig jaar omspant, werd geprezen door burgemeester Gerhard van den Top voor zijn toewijding en innovatieve inspanningen. Hij speelde een cruciale rol in de oprichting van de Dutch Media Week en het OPEN035-festival, waarmee hij veel impact heeft gehad op de culturele en media-identiteit van Hilversum.

Helaas kon Dummer, die momenteel in het buitenland verblijft, niet persoonlijk aanwezig zijn bij de uitreiking. Hij heeft echter zijn dankbaarheid uitgesproken via een videoboodschap. Het evenement werd ook opgeluisterd door een speciale muzikale bijdrage van het Radio Filharmonisch Orkest, die het stuk HILFERTSHEM ten gehore bracht, gecomponeerd ter ere van de 600ste verjaardag van Hilversum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*