Henk Westbroek bij VARA ontslagen door vriendschap Pim Fortuyn

Volgens Westbroek meldde Ton van Brussel (toenmalig RTV-directeur bij de VARA) in 2002 aan aan dat hij te oud was voor Radio 3 en niet de verstandelijke vermogens had om door te schuiven naar Radio 2. Van Brussel zou aan de presentator hebben aangegeven dat zijn vriendschap met Pim Fortuyn ook niet door de VARA geapprecieerd werd. Dat zegt Henk Westbroek in een interview met Patrick Kicken. Henk Westbroek kende Fortuyn goed, aangezien hij medeoprichter van Leefbaar Nederland was.

Westbroek: ‘Ik heb Fortuyn nooit veroordeeld en dat kon niet bij de VARA. Ik moest ook allemaal brieven schrijven en persconferenties geven, waarin ik afstand nam van Pim Fortuyn. Ik vond het echter een leuke en intelligente man. Ik was met de helft wat hij zei niet eens en met de andere helft wel, maar ik ben het nooit met iedereen overal mee eens geweest. Ik vond die man wel verfrissend. En dat was natuurlijk bij de VARA een doodzonde. Men heeft heel bewust dat gebruikt, ze wilden gewoon van me af.’

Hij zou graag voor NPO Radio 5 willen werken, maar is tot op heden is hij niet gevraagd. ‘Ik wist na mijn afscheid bij de VARA dat ik nooit meer bij de publieke omroep gevraagd zou worden.’, aldus Westbroek.

Het bijna drie uur durende interview is vanaf eind deze week te beluisteren in de Spreekbuis Podcast. (iTunes / Spotify).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*