Henk van der Aa en Liesbeth Staats nieuwe Brandpunt-anchors

Henk van der Aa en Liesbeth Staats zijn de nieuwe journalistieke anchors van Brandpuntvan de KRO-NCRV. De journalisten presenteren afwisselend de Brandpunt-uitzendingen en blijven daarnaast journalistieke reportages maken. Brandpunt begint volgende week dinsdagavond 1 september aan een nieuw seizoen. 

Henk van der Aa nam de afgelopen maanden de presentatie van Brandpunt al voor zijn rekening en noemt het een enorme eer om zo’n gerenommeerd programma te mogen presenteren. Liesbeth Staats is ook al enkele jaren een gezichtsbepalende verslaggever vanBrandpunt. Ze zegt trots te zijn om een van de gezichten te worden van een programma dat in een mooie journalistieke traditie staat. 

Het vernieuwde Brandpunt van de KRO-NCRV ontstond begin dit jaar uit het samengaan vanKRO Brandpunt en Altijd Wat van de NCRV. Vanaf september staat de redactie onder leiding van eindredacteur Mark Schleedoorn, die sinds 2010 voor Brandpunt werkt.

Taco Rijssemus, media-directeur van de KRO-NCRV, is verheugd over de nieuwe samenstelling van het Brandpunt-team. Rijssemus: “Met dit vernieuwde en jonge team kanBrandpunt zich opnieuw bewijzen als een programma waar kwaliteitsjournalistiek tot zijn recht komt. Het is bijzonder dat Henk en Liesbeth ook als makers van reportages actief blijven en zo in hun kracht als presentator én verslaggever worden ingezet. Brandpunt zet met deze vernieuwingsslag een belangrijke stap en gaat door met het ontwikkelen van innovatieve vormen van journalistiek, waar we het komende seizoen al het nodige van kunnen laten zien”. 

Henk van der Aa studeerde Nederlands, journalistiek en geschiedenis in Groningen en begon zijn werkzame leven als verslaggever voor OOG radio en het Dagblad van het Noorden. Hij studeerde en werkte daarna een tijd in Amerika (voor o.a. CNN en RTL-nieuws). In 2006 werd Henk verslaggever voor EenVandaag en in 2013 kwam hij terecht bij KRO Brandpunt waarvoor hij reportages maakte in o.a. Oekraïne  en over de vluchtelingenstromen in Calais en Sicilië. Henk is getrouwd en heeft een zoon en dochter.

Liesbeth Staats studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en Frans in Parijs en werd daarna  verslaggever bij de lokale Amsterdamse omroep AT5. Ze werkte als verslaggever en nieuwslezer bij het NOS Jeugdjournaal en EenVandaag. Vanaf 2011 hoort Liesbeth bij het team verslaggevers van KRO Brandpunt. Ze maakte o.a. reportages over het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen in Chicago en onderzocht in Thailand de internationale handel in eicellen, en de uitbuiting van draagmoeders. Liesbeth is getrouwd en moeder van twee jongens.  

Brandpunt, vanaf 1 september, iedere dinsdagavond 20.25 uur, NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*