Henk Mouwe met pensioen

Omroep Max-presentator Henk Mouwe, sinds 2006 presentator van het ochtendprogramma Wekker-Wakker!, gaat met pensioen. Binnen omroepkringen was zijn vertrek al langer bekend, maar nu heeft de NPO dit samen met de nieuwe radioprogramering ook bekend gemaakt.

Als Mouwe in 1973 zijn opleiding afrondt, gaat hij aan de slag als radio-omroeper en presentator bij de NCRV. Op de radio presenteert hij de Nationale Tip 30, LP Pop Special, Gospelrock, Vroeg op, Popstation, Wie weet waar Willem Wever woont, Heer en meester, Matineus met Mouwe en CD-box.

Vanaf 1982 is hij, naast zijn radiowerk, ook regelmatig te zien op de televisie bij dezelfde omroep. Op tv presenteert hij It’s All in the Game, Stedenspel, Verre Vrienden en Boggle. Ook is hij te zien in het tv-programma Woordroof. In totaal werkt Henk Mouwe 23 jaar bij de NCRV.

Hij verlaat de omroep in 1996. Aanleiding voor zijn vertrek is een meningsverschil over zijn rol als presentator en omroeper. Volgens de NCRV zou hij niet genoeg “kleur” hebben, en zou zijn imago weliswaar “keurig” zijn, maar niet echt “prikkelend”. De omroep brengt zijn werkzaamheden aanzienlijk terug, waarop Mouwe besluit de eer aan zichzelf te houden en zijn dienstverband bij de NCRV te beëindigen.

Hierna gaat hij werken als radio- en televisiepresentator bij Omroep Gelderland. Hier presenteert hij het tv-programma De Zomereditie. Ook presenteert hij sinds 2000 dagelijks tussen 14 en 17 uur het radioprogramma De muziekmiddag. In 2006 vertrekt hij bij Omroep Gelderland en gaat voor Omroep MAX bij Radio 5 Nostalgia het radioprogramma Wekker-Wakker! presenteren. Hij doet dit samen met Martine van Os, vanaf oktober 2008 met Léonie Sazias, vanaf eind 2012 met Myrna Goossen en tegenwoordig met Manuëla Kemp.

(VIDEO) NCRV leader uit 1984 met Henk Mouwe:

Bronnnen: Youtube, NPO, WIkipedia.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*