Hele Elfstedentocht 1997 opnieuw op tv te volgen

De NOS deed het al twee keer eer­der: een in­te­gra­le her­uit­zen­ding van ’de tocht der toch­ten’. Na de edi­ties van 1985 en 1986 wordt mor­gen de Elf­ste­den­tocht van 1997 in­te­graal uit­ge­zon­den. Via de web­si­te nos.nl kun­nen schaats­lief­heb­bers het spek­ta­kel van­af 5.15 uur he­le­maal op­nieuw be­le­ven.

Van­af de eer­ste me­ters aan de Zwet­te­ha­ven in Leeu­war­den tot de fi­nish op de Bon­ke­vaart.

Via een li­ve­blog op nos.nl, de NOS-app en op Twit­ter zijn er up­da­tes over het ver­loop van de wed­strijd. En ook op Fa­ce­book is het laat­ste half­uur van de wed­strijd te vol­gen. Toen­ma­lig win­naar Henk An­gen­ent fi­nish­te des­tijds om 12.19 uur. Op de li­vestream is daar­na ook het ver­loop van de toer­tocht te zien, tot cir­ca 18 uur. En voor wie er niet ge­noeg van kan krij­gen, zijn er ’s avonds na 21 uur op­nieuw beel­den van toer­rij­ders die moe maar vol­daan de eind­streep ha­len.

Op nieuw­jaars­dag was ook al aan­dacht voor de tocht van 1997, in een uit­zen­ding van ‘An­de­re tij­den sport’.

1 Comment

  1. Ik ga kijken naar deze historische editie van Nederlands-grootste sportevenement van destijds. Hollandse folklore op het ijs, het haalt onze oerkracht naar boven, daarom zijn wij Het Volk van het water en dat is onze verbinding! Ik ga kijken. Ik stond aan de Bonkevaart destijds dromend dat ik zelf ooit nog eens deze tocht der tochten zou mogen schaatsen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*