Beeld en Geluid start met zondagochtend colleges

Zondag 15 januari: Vloggen voor 50-plussers door Joost Timp

Beeld en Geluid introduceert in het nieuwe jaar een compleet nieuwe reeks lezingen over onderwerpen uit het archief en het museum: het Zondagochtend College. Zondag 15 januari trapt het instituut af met het college ‘Vloggen voor 50-plussers’, gegeven door Joost Timp – zoon van televisie-iconen Leen Timp en Mies Bouwman.

Vloggen is hot. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zijn of haar eigen leven in beeld brengt en online publiceert op YouTube. Aan de hand van archiefmateriaal laat Bas Achterberg, specialist mediahistorie bij Beeld en Geluid, zien dat het in beeld brengen van je eigen leven helemaal niet zo nieuw is. Amateurfilmers maakten in zeker zin al veel langer homevideo’s en ook een filmer als Ed van der Elsken liet veel van zichzelf zien in zijn films. Het delen van het materiaal is door de technische ontwikkelingen wel heel anders, veel makkelijker, geworden. Joost Timp stelt in dit Zondagochtend College dat juist ouderen zouden moeten gaan vloggen. 50-plussers zijn immers degenen met de levenservaring en de goede verhalen. Timp, zelf 58, werkte jarenlang bij de televisie, o.a. als uitvoerend producent bij Endemol. Hij schreef het boekje ‘Vloggen voor 50-Plussers’ en geeft cursussen. Tijdens het Zondagochtend College maakt hij duidelijk hoe je via het vloggen je kennis door kan geven. Daarnaast geeft hij praktische tips en legt hij uit hoe je deze filmpjes succesvol maakt.

Zondagochtend Colleges

Het college Vloggen voor 50-plussers is de eerste in de reeks Zondagochtend Colleges bij Beeld en Geluid. Iedere eerste zondag van de maand programmeert het instituut een college over een specifiek onderwerp. Dat kan gaan over een bepaalde collectie, zoals het amateurfilm-archief of het werk van makers als Van Kooten en De Bie. Maar het kan ook aanhaken bij de actualiteit of de tentoonstelling die in Beeld en Geluid te zien is, zoals nu Let’s YouTube. De tentoonstelling die de impact van YouTube op ons dagelijks leven toont. ‘Vlogs’ zijn een van de vele vormen van videocontent die op YouTube te zien zijn.

U wordt om 10:00 uur ontvangen met koffie en thee. De colleges starten om 10:30 uur en duren gemiddeld een á anderhalf uur. Een bezoek aan de experience of de tentoonstelling is niet inbegrepen.

Kaarten voor het het Zondagochtend College kosten € 7,50 en zijn nu te reserveren.

Wilt u het Zondagochtend College combineren met een bezoek aan de Experience en de Let’s YouTube tentoonstelling, dan kan dat voor een totaalbedrag van € 16,00. U kunt dan ook, onder begeleiding, uw eerste vlog of YouTube-filmpje maken in de Let’s YouTube Bootcamp.

Zondag 15 januari
Zondagochtend College: vloggen voor 50-plussers, met Joost Timp en Bas Agterberg

Zondag 5 februari
Zondagochtend College: Ed van der Elsken

Zondag 5 maart
Zondagochtend College: Hanso Idzerda College

Zondag 2 april
Zondagochtend College: de Westerbork-film: genomineerd voor UNESCO Memory of the World Register voor documentair erfgoed.

Zondag 7 mei
Zondagochtend College: Het Nationaal Songfestival: Hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse voorrondes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*