Hank Onrust overleden

Hank Onrust, de voormalige regisseur en programma- en documentairemaker, is op 82-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Dit nieuws werd bekendgemaakt door zijn familie via een advertentie in NRC.

Onrust was een prominente figuur in de Nederlandse televisie-industrie, actief vanaf de vroege jaren zeventig tot het begin van deze eeuw. Hij produceerde tientallen televisieprogramma’s voor omroepen zoals AVRO, TROS en VPRO. Enkele van zijn meest memorabele werken zijn de televisieseries “Erik of het klein insectenboek” en “Het dagboek van Anne Frank”. Hij was ook enkele jaren betrokken bij “Zomergasten” van de VPRO.

In 1984 regisseerde Onrust de speelfilm “Op dood spoor”. Vanaf de jaren negentig richtte hij zich meer op het maken van documentaires, waarmee hij zijn veelzijdigheid en passie voor het vertellen van verhalen verder uitbreidde.

4 Comments

  1. Hank Onrust ken ik alleen van naam en altijd stond hij als laatste op de aftiteling: regie Hank Onrust. Hij had het laatste woord.

    • Vond het anders een leuk weetje. Ik kende de beste man ook niet, en voor die mensen staat al die informatie in een artikel. Even keurig netjes op een rij, wie was deze man en wat heeft hij gedaan en bereikt.

      En Jordie heeft, ondanks dat hij de persoon in kwestie man ook niet gekend heeft, nog een leuke korte anekdote.

      Wat is daar mis mee?

  2. Vanaf ca. 1990 heb ik meer dan tien jaar met Hank voor de VPRO tv-documentaires mogen monteren. Eerst op film, later digitaal. Onderwerpen als muziek, beeldende kunst, architectuur, maar ook wetenschap, politiek en geschiedenis. Hank was een markante man, een veelzijdig en schitterend mens en het was een bijzonder voorrecht om met hem samen te werken. We vormden een hecht en sterk team.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*