Gruwelijke verhalen achter de moorden in CRIMEDOCS

In de AVROTROS-serie CRIMEDOCS worden de gruwelijke verhalen achter een aantal moorden op Nederlandse bodem belicht. In dit programma, vanaf 11 maart te zien op NPO 3, komen familie, politie en onderzoekers aan het woord en duiden zij de vaak gruwelijke gebeurtenissen die op hun pad kwamen. Uit deze verhalen blijkt dat de realiteit vaak gruwelijker is dan fictie. 

Aflevering 1 en 2 gaan over de Amsterdamse seriemoordenaar Sjonny W. Hij werd in de zomer van 2017 gearresteerd, in verband met de vermissing van de heroïneverslaafde Sabrina Oosterbeek (30) uit Amsterdam. Hij was de laatste die haar zag.

Wie was Sjonny W.? Uit interviews met familieleden van slachtoffers, reconstructies, gesprekken met een ex-vrouw van Sjonny en nooit eerder uitgezonden beelden van een zoektocht naar het lichaam van Sabrina, ontstaat een triest beeld van een man die veroordeeld werd tot bijna 20 jaar cel en TBS, voor drie moorden. Een slachtoffer had hij in stukken gesneden en in vuilniszakken gedumpt. Wat weet Sjonny van de sinds 2011 vermiste prostituee Stefanie?

In deel drie van CRIMEDOCS het ongelooflijke verhaal van Deborah Rosiek die, een dag voor ze moest bevallen van een tweeling, vermist raakte. Hoofdverdachte is haar vriend, de ex-politieman Hans P. De politie zette een van de grootste undercoveracties ooit op om hem te pakken te krijgen. Maar hij zweeg. Verder in deze aflevering interviews met familieleden en uniek beeldmateriaal van de zoektochten naar het lichaam van Deborah. 

Eindredacteur Pim Faber: “Deze verhalen zijn niet bedoeld als amusement, ze dienen zeker een hoger doel. Zo is het lichaam van Sabrina Oosterbeek nooit gevonden. En ook het lichaam van Deborah Rosiek niet. In haar geval wordt ook nog steeds naar de moordenaar gezocht. Het zou dus fantastisch zijn als er nog tips binnenkomen.” 

CRIMEDOCS, vanaf vrijdag 11 maart om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 3

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*