Arrow Classic Rock wil op de FM

Radiozender Arrow Classic Rock zal zich bij een veiling van landelijke FM-frequenties melden als gegadigde voor een kavel. Arrow Classic Rock is op dit moment alleen landelijk te beluisteren via de kabel en online en in delen van Nederland ook via DAB+.

“De op handen zijnde rechtszaak van Kink tegen de overheid heeft ons doen besluiten ons kandidaat te stellen als zich een gelegenheid voordoet om tegen commercieel verantwoorde voorwaarden, mee te bieden tijdens een veiling, Arrow Classic Rock wil ook landelijk uitzenden op FM, alleen een herverdeling van de FM-frequenties biedt die kans.” aldus Jan Lagrouw.

In de zaak van Kink vraagt de zender de bestuursrechter om het besluit van de overheid om de FM-vergunningen voor de derde maal te verlengen, terug te draaien en conform de Telecommunicatiewet de frequenties aan te bieden aan geïnteresseerde marktpartijen. Hierdoor zouden alle radiostations in de markt een eerlijke kans krijgen op FM uit te kunnen zenden.  

Arrow Classic Rock, het eerste classic rockstation van Nederland,bereikt maandelijks zo’n 800.000 luisteraars voornamelijk tussen de 40 en 65 jaar en ziet een landelijk dekkend FM-netwerk als middel om dit bereik onder een nieuwe generatie te vergroten, iets wat voor een commerciële zender van wezenlijk belang is voor een gezonde bedrijfsvoering, nu en in de toekomst.

7 Comments

  1. Kink gaat het helaas niet winnen.
    Ik heb zelf ook beroep aangetekend maar kreeg al meteen te horen van de minister EZK (Agentschap Telecom) dat ik kansloos was omdat ik geen reactie op de consultatie had gegeven. En vroeg om Niet ontvankelijkheid. Er is jurisprudentie dat niet reageren op consultatie, afwijzen beroep is. De achterliggende gedachte is dat je de minister niet de gelegenheid hebt gegeven het besluit aan te passen en dan wel beroep instelt.

    Kink heeft niet gereageerd bij de consultatie, en wordt dus in het ongelijk gesteld, helaas.

    Overigens was ik dichterbij dan Kink, ik had wel gereageerd op een consultatie, maar dat was de verkeerde, nl de verlenging Niet Landelijke FM frequenties. Mijn beroep was tegen Verlenging Landelijke FM frequenties, dus fout, en AT wil dit niet meenemen ondanks het feit dat de reactie bij NIET landelijke inhoudelijk ging over LANDELIJK.
    Er zij dus 2 verlengingsbesluiten en dat had ik gemist.
    Ik heb ook nog bij de Rechtbank geprotesteerd omdat de minister misbruik maakt van de omstandigheid, en waarom geen besluit tegen elke vergunning apart. Dan moet je dus 9 x beroep aantekenen (en 9x 360 Euro griffierecht betalen). Zo wordt de rechtstaat ondermijnt.

    Maar ach, de Toeslagen slachtoffers zijn nog harder getroffen door de Bestuursrechter dan de radio jongens. Als die bestuursrechters nou ook eens toegeven dat ze fout zitten bij het radiofrequentie dossier, zoals ze deden bij de Toeslagen affaire. Alleen dan heeft Kink nog een kans.

  2. Beste Ruud,
    Je schrijft:
    “Er zijn dus 2 verlengingsbesluiten en dat had ik gemist”

    Als jij iets gemist hebt kun je dat de overheid toch niet kwalijk nemen?

  3. Het is allemaal wat mistig en onduidelijkheid. De consultatie sites en sites met besluiten zijn moeilijk te vinden.
    Hoe dan ook lijkt het erop dat Kink niet aan de consultatie heeft meegedaan, dus ook gemist, je moet ook maar weten dat je daar aan mee moet doen om later bezwaar en beroep aan te tekenen.

    Hier zie je dat er maar 1 partij heeft gereageerd, en dat is niet Kink
    https://www.internetconsultatie.nl/verlengingsbesluit/reacties
    Let ook op adres: verlengingsbesluit – er staat niet bij WELK, Landelijk of NIET landelijk. Mist Mist Mist

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*