Grote kans dat Ziggo stopt met sportzender Fox Sports

VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing (Disney) onderhandelen al enige tijd over een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports. De huidige overeenkomst loopt op 31 juli af en is gebaseerd op een zogenaamd revenue share model (RSM). Door de coronacrisis ligt het voetbal stil en zijn er weinig kijkers, die nog op deze zender afstemmen.

Sportmarketeer Chris Woerts vertelde gisteren bij Veronica Inside aanwijzingen te hebben dat dat VodafoneZiggo op 1 augustus FOX Sports op zwart gaat zetten wanneer zij vast blijft houden aan de huidige financiële eisen.

Woerts: “Ziggo zit rustig achterover te leunen. Die hebben Formule 1, de Premier League gaat weer opstarten. Die hebben geen enkele noodzaak om hun contract met FOX te verlengen. Sterker nog: de kans is groot dat de FOX-kanalen bij Ziggo op 1 augustus op zwart gaan. Die kans is groter dan negentig procent. Want Ziggo heeft geen zin om te betalen voor abonnees die niet naar FOX kijken.”

Lees verder op Totaaltv.nl

2 Comments

  1. Zal Ziggo een hoop klanten gaan kosten. We hebben afgelopen maanden ook 18 euro betaald en geen voetbal gehad, dat heeft Ziggo ook gewoon geïnd. Dan willen we over die maanden ons geld terug.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*