Groot Omroeporkest bij Podium Witteman

In deze uitzending zoeken we naar verbanden tussen klassieke muziek, operette en Duitse schlager samen met schlager-koning Dennie Christian, tenor Morschi Franz en een ensemble dat bestaat uit musici van o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en van Stichting Muziek Buiten de Concertzaal. Dit doet Mike Boddé in zijn vaste rubriek de Shuffle.

Dirigent Jan Willem de Vriend komt praten over het graf van Wolfgang Amadeus Mozart.

Verder treedt het Groot Omroepkoor op, onder leiding van scheidend chef-dirigent Gijs Leenaars, met Laudi alla Vergine Maria, uit Giuseppe Verdi’s Quattro Pezzi Sacri. Joyce Sylvester, burgemeester van Naarden en senator in de Eerste Kamer, is een liefhebber en kenner van Verdi en schuift aan.

En Paul Witteman praat met pianist Marcel Worms over zijn zojuist verschenen cd Danzas Caribeñas, met klassieke salonmuziek van onder meer Curaçao. Jan Brokken, die het non-fictie boek ‘Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin’, legt uit waarom zoveel Antillianen in hun werk als componist zo beïnvloed zijn door Chopin.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Podium Witteman
Het wekelijkse muzikale feest van de NTR op zondag, live op NPO 2
Presentatie: Paul Witteman
Uitzending: zondag 8 februari 2015, om 17.10 uur op NPO 2

 

Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, vanuit De Hallen in Amsterdam.

Bijwonen is gratis, aanmelden kan via bijwonenpodiumwitteman@ntr.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*