Gerrit Hiermstra stopt na kwart eeuw als weerman

Gerrit Hiemstra, de weerman van de NOS, beëindigt zijn carrière na bijna 25 jaar. Hij heeft besloten om tijd vrij te maken voor nieuwe activiteiten op het gebied van klimaatneutraal en ‘biobased’ bouwen.

Op 61-jarige leeftijd wil Hiemstra een nieuw bedrijf starten dat zich richt op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Hij heeft veel gesproken over klimaatverandering en is nu vastbesloten om daadwerkelijk iets te gaan doen. Hiemstra begon zijn loopbaan bij de NOS aan het einde van 1998. In eerste instantie viel hij in voor andere weermannen, waaronder Erwin Kroll, maar later werd hij een vaste kracht.

Hiemstra’s laatste weersvoorspelling zal te zien zijn in het NOS Journaal in september. Ondertussen is de NOS op zoek naar een opvolger voor hem.

9 Comments

 1. Ook zo’n klimaatdrammer die denkt dat Nederland de wereld gaat redden, zal ongetwijfeld heel aardige man zijn maar ik ga hem niet missen, Gerrit de Hakkelaar🥴

 2. Ook zo’n links gedraaide yoghurt eter. Al die weermannetjes en vrouwtjes trouwens. Waar is de tijd van John Bernard gebleven. Wat mij betreft de beste weerman die we ooit gehad hebben die bij RTL zat nota bene.

  • @ Rody,
   Ach bovenstaande types zijn van die “beroeps reageerders”. Hebben overal een mening over. En inderdaad van de “tegenpartij”.

  • Mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien en dan de “messenger shooten”. Heeft ook met gebrek aan intelligentie te maken.

  • Nee hoor ik denk niet in groepjes of in termen van links of rechts.
   En ben ook geen drammer of zeg wat iemand anders moet denken of vinden. Iedereen moet gewoon lekker zijn wat hij/zij wil zijn en denken en vinden dat hij/zij wil. Zou goed zijn voor iedereen. We willen toch niet allemaal zo zielig eindigen als Juul.

 3. Ik zal hem niet missen. Hij zal best een kundige meteoroloog zijn en gepassioneerd over het klimaat kunnen vertellen, maar zijn manier van het weer presenteren, daar haperde het letterlijk wel aan. Het was nooit echt vloeiend, zoals o.a John Bernard, Erwin Kroll en Helga van Leur (en ver daarvoor Jan Pelleboer) dat wel konden.

  Ook de huidige generatie aan weermannen en weervrouwen hakkelen wat dat betreft een stuk minder dan wat Gerrit vandaag de dag na 25 jaar op televisie te zijn geweest, teweeg kan brengen. Dat ze dit in al die jaren niet bij de NOS is opgevallen en daar een media training of zeven tegenaan hebben gegooid, zal altijd wel een raadsel blijven . . .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*