Gerard Timmer (BNNVARA): ‘We hebben zeer goede hoop dat we er met elkaar uit gaan komen.’

De publieke omroepen maar ook alle ledenraden hebben de afgelopen weken forse kritiek NPO-plannenn geuit. NPO-baas Henk Hagoort heeft gisteren in het NVJ-debat aangegeven dat een aantal plannen, waaronder het beleid op gebied van internetactiviteiten, in samenspraak met de omroepen nog gewijzigd gaan worden. Diverse media hebben vanochtend gemeld dat hiermee haar NPO koers flink afzwakt en met de omroepen tot een compromis wil komen. 
 

VPRO-omroepdirecteur Lennart van der Meulen heeft vanochtend via Twitter laten weten dat omroepen en NPO stap voor stap op weg zijn naar een gezamenlijk plan. 

Gerard Timmer(BNNVARA) geeft in een radio-interview bij BNR aan dat hij een stuk positiever is geworden sinds de NPO ‘water bij de wijn’ heeft gedaan: ‘We zijn het met een heel aantal punten met de NPO eens, maar er zijn ook een aantal punten waar we fundamenteel van mening verschillen’, ‘Als wij onze taakopdracht als publieke omroep het best kunnen uitvoeren doordat we een organisatie zijn van een sterke NPO.nl en omroepen bij elkaar, kun je straks nog altijd vanuit die kracht – het merk NPO en het merk van die omroepen – het publiek breed kunt bereiken.’ 

Het is volgens hem ook goed dat de ledenraden ook aan Den Haag te kennen hebben gegeven zich te verzetten tegen de NPO. Timmer: ‘Het is bijzonder dat zij voor het eerst met elkaar dit gesprek bij de Kamer hebben gehad en er hard op hebben gehamerd dat zij zich betrokken voelen bij hun omroepen. Omroepen zeggen altijd wel dat ze miljoenen leden hebben, maar al die leden hebben nooit eerder een gezicht gehad.’

Ook sprak hij over het BNN hiphop-kanaal 101Barz dat vooral jongeren bereikt via Youtube. Voor jongeren is Youtube momenteel het muziekplatform. 101Barz haalt maandelijks 3 miljoen unieke bezoekers. Timmer: ‘Afgelopen dagen heeft de NPO inmiddels gezegd dat zij begrijpen dat 101Barz van belang is voor de diversiteit en om jongeren te bereiken en dat ze dat niet willen verliezen.’ Volgens Timmer heeft Raad van bestuur NPO ook zelf al aangegeven dat hun plannen soms iets te rigide zijn of te kort door de bocht zijn opgeschreven. De afgelopen weken zijn er volgens hem goede gesprekken met de NPO geweest en dat de overkoepelende organisatie ook staat voor een sterk en divers omroepbestel. ‘We hebben zeer goede hoop dat we er met elkaar uit gaan komen.’. 

Beluister hier het BNR-interview.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*