Gerard Joling uit kritiek op landelijke radiozenders

Op Het Gouden RadioRing Gala mocht Gerard Joling de Marconi Award uitreiken. Hij gebruikte zijn speech ook om kritiek te uiten op de landelijke radiozenders.

Veelvuldig wordt hij gebeld voor een reactie of interview, maar zijn platen worden door dezelfde zenders amper gedraaid. Al eerder meldde hij in een interview dat hij het vooral van de Nederlandstalige piratenzenders moet hebben. Enkele maanden geleden, voorafgaand aan de Online Radio Awards, zette online piratenzender Radio Olympia samen met Henk Wijngaard op het Media Park een muzikaal protest op om het Hollands Lied meer op de landelijke radio gedraaid te krijgen.

Zie video Gerard Joling (1:27:22)

4 Comments

 1. Wat een slechte beeldkwaliteit overigens. Keek het op mijn Apple TV maar het was niet om aan te gluren, kon het nou echt niet in HD kwaliteit? Puntje voor volgend jaar!

 2. Ik denk dat Gerard wel een punt heeft.

  Ik weet nog dat wij, de TROS, nauwelijks platen mochten draaien van het, laten we maar zeggen, “volkse repertoire” van de toenmalige zender coordinator radio 2 Kees Toering en z’n hulpje Ron Stoeltie.
  Maar de toenmalige programma leiding radio volgde dat slaafs want “over de radio maak je geen ruzie”. TV is veel belangrijker……………

 3. Wees blij dat dat soort muziek niet op de landelijke zenders wordt gedraaid op een paar commercieel na dan, dat soort muziek is toch een hoop ellende als je er verplicht naar moeten luisteren en eens de teksten aan hoort, om van de zang kwaliteiten maar te zwijgen, laat dit als je blieft bij de piraten en andere tokkie zenders, een beetje fatsoenlijk mens wil kwaliteit en geen kwantiteit.

  • Je reactie is dezelfde als Kees Toering. Het is ook niet “mijn soort muziek” maar daar gaat het niet om. De PO hoort iedereen te bedienen.
   En de opbrengst van dergelijke platen zorgt er voor dat bijvoorbeeld de Earring e.d. weer veel meer platen kunnen maken.

   @bellatrix….zeker geen “echte” radio maker?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*