Gerard Ekdom vanaf september op Radio Veronica

Goed nieuws voor fans van ochtend-dj Gerard Ekdom. Na enkele maanden radiostilte is hij vanaf september weer terug op de radio. Hij maakt vanaf maandag 2 september elke werkdag van 6.00 tot 9.00 uur zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’ op Radio Veronica. Nieuwslezer Marijke Ketel voorziet de luisteraars daarbij van het laatste nieuws.

Gerard Ekdom: “Na de zomervakantie begin ik dan eindelijk aan de ochtendshow op Radio Veronica. Ik kan niet wachten om elke ochtend met de luisteraars een feestje te maken op de radio. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik kijk uit naar het moment dat mijn wekker weer om 4:00 uur gaat.” 

Robbert-Jan van de Velde, Station Director Radio Veronica: “We staan nu echt aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk voor Radio Veronica. Gerard overlaadt ons nu al met zijn energie en mooie ideeën. Ik kan niet wachten tot september, wanneer hij de luisteraars elke ochtend meeneemt in zijn enthousiasme.”

De komst van Gerard Ekdom werd begin dit jaar aangekondigd, samen met de overstap van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof van NPO Radio 2 naar de middagshow van Radio Veronica. Per september is de nieuwe programmering compleet. 

Marijke Ketel (27) werkte in haar journalistieke carrière bij meerdere nieuws- en actualiteitenprogramma’s, zoals WNL op Zondag, RTL Late Night, Shownieuws en Hart van Nederland. Sinds 2022 presenteert ze ook Hart van Nederland en het afgelopen jaar was ze te horen als nieuwslezer op Radio 10. Max Schuiling (30) was de afgelopen jaren als producer regelmatig te horen bij Ekdom in de Morgen en zal deze rol ook weer op zich nemen bij Radio Veronica. 

18 Comments

  1. Wanneer gaan ze het nu eens leren, een ochtendshow hoort in deze tijd minstens tot 10.00u te duren. Geld ook voor Radio 2. Het parade paartje van je zender al om 9.00u laten stoppen is echt dom.

  2. Misschien wel, ook dat stations om 6:00 starten. Minder leuk voor Marisa, die dan nog steeds met een helikopter uit Overijssel -Ambt Delden zal komen.

  3. Radio Veronica is een zender gebouwd op sentimenten , er zit geen vleugje vernieuwing in wat een mensenbrein qua kennis verder vordert. Alles is een herhaling gebaseerd op nostalgische behoeftes.

    Daar past een Levende VoxPro op repeat prima bij. Die maakt het verval van het Veronicaschip (althans die ene in het Noordzee-gebouw in Naarden, niet die in Amsterdam) helemaal af.

    • Ik moest vooral even twee keer kijken naar die persfoto van Ekdom en haar die waarschijnlijk snel even gemaakt is met een iPhone. Lijkt wel vader en dochter, had echt even beter gestyled mogen worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*