Gemeentespeld uitgereikt aan het Groot Omroepkoor

Vanmiddag heeft het Groep Omroepkoor uit handen van Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes de gemeentespeld in ontvangst genomen. De gemeentespeld wordt in bijzondere gevallen toegekend als blijk van erkentelijkheid aan inwoners of organisaties die zich voor Hilversum in grote mate verdienstelijk hebben gemaakt. ‘Het Groot Omroepkoor is een ambassadeur voor Hilversum en zet de gemeente op muzikaal gebied op de kaart’, aldus burgemeester Broertjes.

“Het Groot Omroepkoor is speciaal en uniek. Het is namelijk het enige beroepskoor voor het groot symfonisch repertoire en eigentijdse muziek. Het is ook nog steeds nauw verbonden met de Nederlandse Publieke Omroep. Wij zijn trots op ons professioneel Hilversums koor. Ik vind het bijzonder en mooi dat ik namens het college het Groot Omroepkoor mag onderscheiden met de gemeentespeld”, aldus burgemeester Broertjes.

Achtergrond
Het is een bijzonder jaar voor het Groot Omroepkoor. Het koor viert dit jaar hun 75-jarig jubileum. Ter ere van het 75-jarig jubileum is er een boek uitgebracht; “Stemgeluiden, 75 jaar Groot Omroepkoor”, geschreven door Oswin Schneeweisz. In het boek wordt een duidelijk beeld gegeven van de geschiedenis, de vele reorganisaties, de vele dirigenten en vele andere feiten en wetenswaardigheden over het koor. Een uniek naslagwerk voor de muziekliefhebbers.

Veel festiviteiten rondom de viering van het jubileum zijn echter geannuleerd. Er wordt geprobeerd om coronaproof enkele evenementen wel door te laten gaan.Het Groot Omroepkoor heeft aankomende week zeer bijzondere optredens, namelijk de inauguratieconcerten van de nieuwe chef-dirigent Benjamin Goodson, met een optreden in de Jacobikerk in Utrecht op vrijdag 27 november en een optreden in het Amsterdam Concertgebouw op zondag 29 november.

Het koor trad doorgaans op met befaamde orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouw Orkest. In september 2017 ontving het koor samen met het Radio Filharmonisch Orkest de “Concertgebouw Prijs”, vanwege de belangrijke bijdrage die zij over een langere periode hebben geleverd aan het artistieke profiel van de Amsterdamse concertzaal. Het Groot Omroepkoor is ook een bedrijf, met zelfs een leerwerktraject voor productieleiders en stagemogelijkheden voor jonge zangers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*