Andra Leurdijk toegetreden tot Raad van Toezicht NLPO

Andra Leurdijk toegetreden tot Raad van Toezicht NLPO

Andra Leurdijk is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht op het domein lokale omroepen. Vanuit haar onafhankelijke rol gaat ze toezien op het beleid en de koers van de NLPO. Leurdijk heeft meer dan twintig jaar ervaring met beleid en innovatie in de media- en cultuursector, waarvan de laatste acht jaar als onafhankelijk adviseur.

Leurdijk brengt daarnaast ruime ervaring op bestuurlijk niveau met zich mee. Ze is bijna tien jaar bestuurslid bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) en heeft vanuit haar mediaspecialisatie onder meer gewerkt bij het ministerie van OCW.  

Andra Leurdijk: “Het is een boeiende tijd om toe te treden tot de Raad van Toezicht van de NLPO. Er beweegt veel, zowel bij de lokale omroepen, de gemeenten en in Den Haag. In het kritisch volgen van het beleid van de NLPO houd ik het bredere kader voor ogen. Wat zijn de maatschappelijke, politieke, technologische en journalistieke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de koers. Vanuit mijn achtergrond komen mijn media- en bestuurlijke ervaring nu samen.” 

Paul Luijten, voorzitter Raad van Toezicht NLPO: “Met Andra Leurdijk halen we een mediaspecialist in huis met expertise en visie op de (lokale) journalistiek. In de gesprekken die we hebben gevoerd komt duidelijk haar grote interesse voor de lokale omroep naar voren en de maatschappelijke rol die de omroepen spelen. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking.” 

Leurdijk volgt binnen de Raad van Toezicht Wilma de Haan op die per 1 september adjunct-hoofdredacteur is geworden van NOS Nieuws. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*