Gemeente Hilversum wil Britse mediabedrijven naar Mediastad trekken

foto: Marc Wielaert

Vanwege de mogelijke brexit heeft Hilversum een communicatiestrategie opgesteld om Britse bedrijven naar Nederland te halen.

Veel Britse mediabedrijven openen een vestiging op het Europese vaste land vanwege het aankomend vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Met name na een zogenaamde ‘no-deal Brexit’ mogen bedrijven, veelal actief in de sectoren logistiek, financiën en media, de EU niet bedienen zonder vergunning.

De gemeente meldt: “Hilversum heeft zowel fysiek als virtueel een uitstekende verbinding met de rest van de wereld. Schiphol ligt voor Britse begrippen om de hoek, en via de meest snelle netwerkverbindingen en innovatieve technieken is elk toestel in de wereld eenvoudig te bereiken. Ook qua vakmanschap zit het goed. Van dronepiloot tot UX-er, binnen onze creatieve industrie zijn alle denkbare disciplines vertegenwoordigd. Bovendien vormen deze disciplines een ecosysteem waarbinnen professionals met elkaar meedenken, een tandje bijzetten als het moment daarom vraagt, en actief kennis delen. De beste editors, studiofaciliteiten, decorbouwers, visagisten, je vindt ze hier allemaal.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*